En jul, eller kanske mer säsongsplatta som jag återkommit till varje år sedan 2011 är Funny Looking Angerls med Smith & Burrows. Det är Tom Smith från Editors och Andy Burrows från I Am Arrows och We Are Scientists som skapat en av de finaste säsongsalbum jag känner till. Förutom en del låtar med jul och vinterteman gör de bland annat även magiska tolkningar på Yazoos klassiker Only you samt Wonderful life som i original framförs av Black och som sätter dessa i en mer midvinterkänsla. Väldigt snyggt.

Apple Music

I detta inlägg tänker jag dock lyfta fram singeln When the Themes froze som faktiskt var låten som fick mig att få upp ögonen för albumet. Låten har ett arrangemang som kändes hämtat från barndomen. Pianokomp, brass och väldigt mycket vemod medan de målar upp berättelse.

Här kan du även kolla in musikvideon till låten.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.