jul

Diana Krall – I’ll be home for Christmas

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

2005 gjorde den kanadensiska sångerskan Diana Krall den jazziga julen folklig när hon släppte albumet Christmas Songs. Tillsammans med Clayton–Hamilton Jazz Orchestra levererar sångerskan klassiska jullåtar från Jingle bells, The Christmas song och White Christmas. Med andra ord, om man förväntade sig något nygjort blev man besviken. Samtidigt skapade Diana verkligen en Disney-julkänsla med sina tolkningar och finns det ett soundtrack för en klassisk jul, så är det just Christmas Songs. Jag skulle säga att det i sig är ett väldigt amerikanska album i stil och arrangemang, och för en person som får utslag av jazziga poplåtar, så är detta faktiskt ett av de få jazz-album jag ägt.

Dagens låt här i julkalendern blir då Dianas tolkning av I’ll be home for Christmas. Skön och behaglig version samtidigt Diana målar upp texten för oss. Man väntar lite på att någon ska ropa ”B-8, Bertil, Åtta” över arrangemanget. Men det är väl för att denna typ av arrangemang för oss svenskar är mest kopplad till just easy listening under uppesittarkväll.

Överlag skulle jag dock säga, att som ett soundtrack för den varma julen, med öppen spis i tegel, nötter på bordet och glögg i kopparna, så är Christmas Songs ett perfekt sådant.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.