2005 gjorde den kanadensiska sångerskan Diana Krall den jazziga julen folklig när hon släppte albumet Christmas Songs. Tillsammans med Clayton–Hamilton Jazz Orchestra levererar sångerskan klassiska jullåtar från Jingle bells, The Christmas song och White Christmas. Med andra ord, om man förväntade sig något nygjort blev man besviken. Samtidigt skapade Diana verkligen en Disney-julkänsla med sina tolkningar och finns det ett soundtrack för en klassisk jul, så är det just Christmas Songs. Jag skulle säga att det i sig är ett väldigt amerikanska album i stil och arrangemang, och för en person som får utslag av jazziga poplåtar, så är detta faktiskt ett av de få jazz-album jag ägt.

Dagens låt här i julkalendern blir då Dianas tolkning av I’ll be home for Christmas. Skön och behaglig version samtidigt Diana målar upp texten för oss. Man väntar lite på att någon ska ropa ”B-8, Bertil, Åtta” över arrangemanget. Men det är väl för att denna typ av arrangemang för oss svenskar är mest kopplad till just easy listening under uppesittarkväll.

Överlag skulle jag dock säga, att som ett soundtrack för den varma julen, med öppen spis i tegel, nötter på bordet och glögg i kopparna, så är Christmas Songs ett perfekt sådant.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.