Efter singlarna Cherry <8, Hollywood $$$ och O M D är det nu dags för Seraphina Simone att släppa singeln Skin. En något drömliknande låt med riktigt skön melodi och känsla. En låt som tar upp ämnet om sexualitet och begär, där sångerskan känner att samhället fångat kvinnan och att fly från detta mentala och sociala fängelse kan vara en fråga om liv och död.

Seraphina berättar för bloggen:

Skin handlar om sex och lust. Den är baserad på en bok jag läste om en hängiven kvinna i det amerikanska bibelbältet som plikttroget gifte sig ung och sedan faller för någon annan när hon är 40-något och inleder en relation. Hela boken handlade om motsättningen mellan hennes känslor och hennes uppväxt, hur det som hennes kropp och hjärta ansåg vara rätt egentligen såg som en synd. Jag tror att vi kvinnor ofta lär oss att tämja våra begär, att få dem att passa in i något som är välsmakande och acceptabelt för den manliga blicken eller en föråldrad förväntan på hur en kvinna ska bete sig, och genom att göra det lobotomiserar vi en del av oss själva. Skin handlar om den inre konflikten.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.