Syskonen Lili & Susie Päivärinta fick ju till en odödlig klassiker med singeln Oh mama när den släpptes 1987. Med härlig italodisco-produktion av Anders Hansson, Ola Håkansson och Tim Norell dansade syskonen in på förstaplatsen på den svenska topplistan den 25:e November där de stannade under två veckor. Det blev också deras enda förstaplats på den svenska singellistan under deras storhetstid.

Visst, jag tycker definitivt att Oh mama är lite mycket repetitiv efter ett tag, men perfekt låt för dansgolvet när det begav sig och syskonen blev OKEJ-posterflickor för alla pop-rum runtom i landet.

1989 var duon med i Melodifestivalen med singeln Okey, okej! som slutade på en femteplats. 20 år senare testade de lyckan igen med bidraget Show me heaven. Låten tog sig vidare från deltävlingen i Skellefteå men blev sedan utslagen av Sarah Dawn Finer och hennes Moving on i Andra Chansen.

Lili & Susie är numera en svensk nostalgigrupp av rang. Även om de fick en enorm hit med Oh mama så har de ju en knippe andra klassiker som Bara du och jag, What’s the colour of love och den vackert vemodiga Robert and Marie att plocka fram för en lyckad nostalgishow.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.