Ibland behöver man två försök för att få folk att fatta hur bra en låt är.
När den brittiska breakbeat-gruppen Olive släppte singeln You’re not alone första gången var hösten 1996. Vemodig och dansant med en stor portion av Everything But the Girl över det hela. Det var då jag upptäckte gruppen tack vare att mina då favoritremixare Tin Tin Out hade remixat låten, annars hade de nog passar även mig helt obemärkt. Andra som även hade remixat låten var storheter som Roni Size, X-Press 2 och Nightmares on Wax. Så redan då var singeln perfekt för de olika dangolven.

Nordiska Favoriter

Det dröjde ett halvår, till våren 1997, innan den stora massan upptäckte gruppen och låten.
Paul Oakenfold och Steve Osbourne hade remixat låten inför den andra omgången och det blev definitivt ett starkt dragplåster för singeln. Nu blev singeln den hit den förtjänade att vara redan från början. Ett par andra som remixat singeln denna gång var Rollo & Sister Bliss från Faithless.

You’re not alone tog sig ända upp till den brittiska singellistans förstaplats och blev topp 10 i ett flertal Europeiska länder. (Här i Sverige hamnade singeln på en hedrande 12:e plats).

Olive släppte även albumet med det fyndiga titeln Extra Virgin, som även innehöll singeln Miracle. En låt som i sig faktiskt fick tre släpp allt som allt. Men gruppen lyckades aldrig riktigt nå upp till just You’re not alones storhet. Lite synd ändå, för det är ett bra album och just Miracle är lysande. För oss som gillar bland annat Massive Attack och Portishead så var detta en trevlig inslag till triphopscenen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.