Emilia Rydberg slog igenom stort med singeln Big big world hösten 1998. Låten skrev sångerskan tillsammans med Lasse Anderson (son till Stikkan Andersson) och med den kammade hon inte bara in en förstaplats på den svenska singellistan, utan även en Grammis för årets låt samt en Rockbjörn för årets svenska låt.

Popmuzik Lover Patreon

Big big world tog sig även ut i den stora, stora värden och Emilia fick flertal listettor ute i Europa, samt en hedrande femteplats i Storbritannien. Så snacka om att träffa helt rätt med just denna låt.

Emilia lyckades väl inte få det där momentet som man kunde hoppas på med de andra singlarna och när albumet släpptes i Oktober samma år så hamna det på en 14:e plats i Sverige trots ganska stor mediakampanj.
Under åren har dock Emilia fortsätt att släppa musik och var bland annat med i Melodifestivalen 2009 med singeln You’re my world som tog sig direkt till finalen från deltävlingen i Göteborg, samt att hon släppte albumet I Belong to You 2013.

Men som sagt. Emilia var som störst när hon var en stor flicka i en stor värld.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011