Det var i April 1983 som Martyn Ware, Ian Craig Marsh och Glenn Gregory i gruppen Heaven 17 fick deras absolut största hit med singeln Temptation. En låt som enligt Ware var bandtes första låt om sex och då i första hand sexuella spänningar.

Favoriter Apple Music

Produktionen är enligt mig lysande. Over the top som byggs upp av synthar och slagverk för att sedan släppa på dramatiska stråkar och grym gästsäng av Carol Kenyon. Det är den där 80-talspopmusiken som gav oss extra allt ”and then some”.

Låten är tagen från albumet The Luxury Gap och följde upp förstasingeln Let me go från November året innan. Den nya singeln tog gruppen till andraplatsen på den brittiska singellistan.

När singeln återlanserades 1992 var det Brothers in Rhythm som gjorde en episk remix av låten som än en gång tog låten till topplistorna. En fjärdeplats blev det i Storbritannien denna gång och låten var precis sådär episk som Brothers in Rhythm brukade bli. Här med varma gitarrer och houspiano och beats. Jag skulle nog säga att remixen slår originalet på fingrarna – även om det är med väldigt liten marginal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011