Det var i April 1983 som Martyn Ware, Ian Craig Marsh och Glenn Gregory i gruppen Heaven 17 fick deras absolut största hit med singeln Temptation. En låt som enligt Ware var bandtes första låt om sex och då i första hand sexuella spänningar.

Popmuzik Popcast

Produktionen är enligt mig lysande. Over the top som byggs upp av synthar och slagverk för att sedan släppa på dramatiska stråkar och grym gästsäng av Carol Kenyon. Det är den där 80-talspopmusiken som gav oss extra allt ”and then some”.

Låten är tagen från albumet The Luxury Gap och följde upp förstasingeln Let me go från November året innan. Den nya singeln tog gruppen till andraplatsen på den brittiska singellistan.

När singeln återlanserades 1992 var det Brothers in Rhythm som gjorde en episk remix av låten som än en gång tog låten till topplistorna. En fjärdeplats blev det i Storbritannien denna gång och låten var precis sådär episk som Brothers in Rhythm brukade bli. Här med varma gitarrer och houspiano och beats. Jag skulle nog säga att remixen slår originalet på fingrarna – även om det är med väldigt liten marginal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.