Jag har aldrig varit ett superstort fan av Jerry Williams. Respekterat honom har jag gjort, men jag kan inte minnas att jag någonsin lyssnat på ett helt album med artisten.
Men en låt som jag dock tycker är lysande då som nu som alltid är hans hit Did I tell you från albumet JW som släpptes 1989.

Favoriter Apple Music

Den 22:a Februari tågade Did I tell you in på den svenska topplistans förstaplats och puttade ner Neneh Cherrys ikoniska hit Buffalo Stance och cementerade sig där i hela sex veckor. Det blev med andra ord Jerrys första och enda listetta som soloartist. Kanske inte konstigt att det var just den låten som fångade mig när det begav sig. Låten samt albumet fick Jerry att nå ut till en större och yngre publik. Det finns till och med en klubbremix på låten på albumet för den som vill ha lite mer untz, untz. Så en lysande marknadsföring av Universal, samt en riktigt bra låt.
När året sedan summerades fick JW en Grammis för Årets LP.

Låten skrevs av Gavin Povey och Augie Meyers och producerad av Ola Håkansson, Anders Hansson och Mats A. Lindberg.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.