Jag var på en skivbolagspresentation för Sony Music på en av krogarna på Avenyn här i Göteborg. Jag ska i ärlighetens namn inte säga att jag minns så mycket av presentationen idag. Det var ju ändå 21 år sedan. Men jag minns att det var första gången jag stiftade bekantskap med Patrik Isaksson.

Patrik var då en fokusartist för bolaget och Sony Music skulle göra det som Sony Music gör bäst, de skulle få honom att slå stort. De hade i och för sig alla förutsättningar för det. Ett bra popalbum på svenska som framfördes av en hel-ylle och lagom snygg kille i 20-något-åldern. Till detta hade de även fått med Anders Glenmark på tåget som producent. Det var liksom bara att köra ut med bombmattan, få med Patrik i varje TV-soffa eller lekprogram (läs: Bingolotto) som gick på TV då och sedan skörda framgången.

Själv var jag helt såld på just Hos dig är jag underbar, som då var andra singeln från albumet. (Första var den mer vemodiga Du för göra som du vill, som handlade om en vän till Patrik som gått bort på grund av en överdos).
Men som sagt, Hos dig är jag underbar hade liksom allt som klickade i den där boxarna som jag uppskattade. Bra driv, sjukt snygg inledning och stark refräng.

De två singlarna samt albumet När verkligheten tränger sig på satte verkligen Isaksson på kartan. Hans två första album blev stora succéer för Patrik och sångarens andra album Tillbaks på ruta 1 blev om möjligt en ännu större kommersiell framgång för Patrik. Och Sony Music.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.