Jag var på en skivbolagspresentation för Sony Music på en av krogarna på Avenyn här i Göteborg. Jag ska i ärlighetens namn inte säga att jag minns så mycket av presentationen idag. Det var ju ändå 21 år sedan. Men jag minns att det var första gången jag stiftade bekantskap med Patrik Isaksson.

POPMUZIK LOVER 2

Patrik var då en fokusartist för bolaget och Sony Music skulle göra det som Sony Music gör bäst, de skulle få honom att slå stort. De hade i och för sig alla förutsättningar för det. Ett bra popalbum på svenska som framfördes av en hel-ylle och lagom snygg kille i 20-något-åldern. Till detta hade de även fått med Anders Glenmark på tåget som producent. Det var liksom bara att köra ut med bombmattan, få med Patrik i varje TV-soffa eller lekprogram (läs: Bingolotto) som gick på TV då och sedan skörda framgången.

Själv var jag helt såld på just Hos dig är jag underbar, som då var andra singeln från albumet. (Första var den mer vemodiga Du för göra som du vill, som handlade om en vän till Patrik som gått bort på grund av en överdos).
Men som sagt, Hos dig är jag underbar hade liksom allt som klickade i den där boxarna som jag uppskattade. Bra driv, sjukt snygg inledning och stark refräng.

De två singlarna samt albumet När verkligheten tränger sig på satte verkligen Isaksson på kartan. Hans två första album blev stora succéer för Patrik och sångarens andra album Tillbaks på ruta 1 blev om möjligt en ännu större kommersiell framgång för Patrik. Och Sony Music.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011