Direkt efter att ABBA pausats började Anni-Frid Lyngstad arbeta på sitt soloalbum Something’s Going On som sedan släpptes i September 1982. För att distansera sig från ABBA-soundet så jobbade Frida självaste Phil Collins, som tillsammans med Hugh Padgham producerat albumet.

Första singeln från Something’s Going On var just I know there’s something going on. Låten är ju väldigt rytmisk i stilen och Collins arbete med låten känns ändå ganska tydlig. Det är ju även han som spelar trummor på låten. Sedan är han även Fridas duettpartner på albumets avslutande spår Here we’ll stay.

I know there’s something going on blev en stor hit för sångerskan och hon kammade hem topp-10-placeringar över nästan hela Europa (låten gick väldigt dåligt i Storbritannien av någon anledning), samt en hedrande 13:e-plats på den amerikanska Billboard Hot 100-listan. Skrivan i sig blev faktiskt den största hit av någon av ABBA-medlemmarna efter gruppen, så Frida fick en bra start på solokarriärer igen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.