Götebrogsbaserade Kasban har två album och ett antal singlar ute sedan debuten 2009.
”Jag kände att vi skulle vilja göra ett bokslut på det vi hållit på med under de här åren.” berättar Jonas Abrahamsson som utgör en del av bandet och fortsätter:
”Förra inspelningen kallade vi för 08-12 , då vi skrev upp emot 70 låtar under fyra år. Vi släppte 32 av dem, och sedan sammanfatta det och gå vidare.
Det kändes som vi hade några låtar kvar som vi inte spelat in under den här perioden, så vi ville ge dem lite mer tid och kraft för att de skulle bli 100% Kasban.”

Svensk Pop Apple Music

Resultatet blev en EP som rätt och slätt döptes till EP .
Istället för att spela in i en vanlig musikstudio valde gruppen att spela in låtarna i en kyrka i Angered.
”Jag får lite klaustrofobi av en studio. Jag tycker det är tråkigt att vara i de där rummen med glasburar och det finns inte ett fönster i hela lokalen. Så ska man sitta där och få till en viss atmosfär. Jag vet inte, det känns som man ska försöka måla en oljemålning på en toalett.”

-Hur var känslan att spela in i en kyrka då?

”Det var fint.
Vi spelade ju inte in allt vid altaret om man säger så, utan vi fick gå till kanonförrådet för att få en bättre akustik där nere, så det kändes bättre än i en isolerad studio.
Det var skönt att kunna byta miljö för jag blir lite rastlös om man är på ett ställe för länge och man kan vandra upp till församlingssalen eller sätta sig vid ett piano som står vid altaret.”

-Berätta lite om 1000 Technokillar .

”Den handlar om hur jag jobbar som barpianist på en nattklubb här i Göteborg.
Under pauserna gick jag ner några våningar i nattklubben för att snacka lite med folk, och upptäcker att efter ett år av minglande är jag så otroligt trött på den där matande housekaggen som bara genomsyrar milön på min arbetsplats.
Fyra dagar i veckan står jag där med en flasköl och sorlar och den bara maler.
Den är säkert superhärlig, och hade jag haft ett gediget intresse för house hade jag säkert inte tröttnat. Men jag bara skrek efter variation och ville bara höra en låt som hade en tydlig upphovsman bakom sig. En låt som handlar om en livssituation, skriven av hen med sin gitarr och som bara framförs i levande form. Detta var något jag saknade istället för de där 7 minuterna med housepassagerna.
Det kändes som musiken blivit huvudlös för mig.
Sedan gick jag på konsert här i Götebrog med en artist som heter The Naima Train som bara förmedlade en historia, på det sätt jag ville med en gitarr och jag blev helt ”Ja! Det är det här som är musik, som jag är så långt ifrån”.
Så jag kände att jag ville tacka henne, och skrev låten till henne.”

I samband med releasen av EPn den 22:a Mars kommer Kasban hålla en releasefest här i Göteborg. Det kommer att följas av ett vardagsrumsgig.
”Sådant vill jag gärna ha mer av. Att lyssnarna ber oss komma till deras vardagsrum för de har 10 kompisar på fest och älskar vår musik.
Lite som Gudrun Schyman gör nu inför supervalåret. Om man samlar 25 personer så kommer hon gratis och håller en föreläsning, vart man än befinner sig.
Så om man gör något liknande och samlar en hög med folk kommer vi och spelar hemma.”

Här har ni premiärspelningen av singeln 1000 Technokillar , exklusivt i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011