Augustine är på gång med ny platta och först ut är den upplyftande singeln Mary Cookins. Med ett lekfullt och funkigt sound sätter han ett leende på läpparna. Sångarens snygga falsett samsas likt innan med groovy 70-talsmelodier och inovation. Men jag vill ändå påstå mig ana en ny nyans i artistens sound. Strax innan sitt första USA-framträdande passade vi på att ställa några väl valda frågor till detta svenska pop-hopp.

Favoriter Apple Music

Aktuell med ny singel och nytt album. Varför blev Mary Cookins den första låten från kommande platta? 

Mary Cookins blev först ut för att jag tycker den introducerar albumets värld på ett fint sätt och sedan vi skrev demon har jag ständigt kommit tillbaka för att lyssna på den! 

Det känns som att låten presenterar en ny nyans till Augustine’s sound? Är du beredd att hålla med? Om ja, utveckla i så fall varför. Om nej, utveckla gärna även gärna det resonemanget. 

Ja, vad roligt att det känns så! Jag tror att den kan vara lite mer intim i sättet jag sjunger på och samplingen vi har använt bidrar till en ljudbild som känns ny. 

Vad har hänt i din artistiska utveckling sedan vi hörde från dig sist efter debutalbumet Weeks Above The Earth

Jag vill testa på nya saker så mycket som jag kan. Både när det gäller musik och text. Förra albumet handlade om kärlek medan låtarna på det här albumet är mer självutforskande. 

Vad betyder och symboliserar singeln Mary Cookins för dig?

Den symboliserar någon slags önskan att bli av med sin oro. Det känns som en sån release när trummorna kickar igång och ackorden med synthslingan kommer efteråt. Texten är ett försök att grotta ner sig i oron men jag vet inte om jag blev klokare. 

Minns du dagen den skrevs och vad som inspirerade låten? 

Jag var med Rassmus som är producent och låtskrivare i en stuga i Åhus i September. Vi hade hyrt in oss där för att börja skriva på albumet men det gick knackigt som tusan första dagarna. Tredje kvällen satte vi oss med hörlurar i soffan och började varsin idé som vi sedan skulle spela upp för varandra. Då hittade jag en sampling med det ”fillet” som låten börjar med och klippte ut rytmen som ligger genom låten. Rassmus hade samtidigt på sitt hörn gjort en idé som lät väldigt lik soundmässigt. Därifrån flödade det bara på.

Foto: Rassmus Bjornson

Hur många outgivna låtar skulle du uppskatta att du har bland gömmorna? 

Det är några stycken men jag är dålig på att släppa taget. Tillslut brukar melodier från de outgivna hitta in i nya låtidéer!

Minns du den allra första låten du någons skrev och har du i så fall lust att delge hur den lät och vad den handlade om?

Inte den allra första tyvärr! Men jag minns att jag tog kända låtar, blandade deras texter och skrev om lite tills det blev en ”egen” text. Min bror spelade gitarr och jag sjöng någon blandning mellan Sweet child o’ mine och Welcome to the Jungle med Guns N’ Roses. Det finns på en VHS hemma hos mamma och pappa någonstans.

Vilken är den första låten som dyker upp i huvudet när jag ber dig tänka på en grym poplåt och varför? 

Hmm.. Lana Del Reys Born to die dyker upp. När den släpptes lät den så cool och ny samtidigt som den var så självklar! Det är så häftigt att höra en låt som man blir helt övertygad av direkt. 

Hur ser skapandeprocessen ut för dig och vad är de viktigaste faktorerna för att du ska kunna skriva?

Jag har insett nu att det har hjälpt mig mycket att åka iväg nånstans, som exempelvis till Åhus. En viktig faktor har blivit att stänga av i några dagar och gå in i en bubbla där alla idéer är bra idéer. Sedan blir det mer kritiskt tänkande och sållande bland idéer när jag har kommit hem. 

Hur hoppas du att dina fans mottar det aktuella släppet? 

Jag hoppas att de kommer känna att det är en fin värld att vara i, lite annorlunda och spännande förhoppningsvis.

Kan du hinta något om ditt kommande album? Har du utforskat några speciella genrer, stilar, samarbetat med andra musiker eller funnit inspiration från något specifikt i ditt liv? 

Det här albumet är nog lite mer existentiellt och musikmässigt drar det mer åt det organiska hållet.

Avslutande fråga, vad betyder det att kunna uttrycka sig musikaliskt för dig?

Av någon anledning har det varit så himla viktigt för mig sen jag var liten. Det jag vet är att det är fantastiskt att få göra musik och lika fantastiskt att det finns människor som sedan vill lyssna på låtarna. 

Augustine

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011