Snart är det dags för den lovande poptalangen BELLA WINTH att släppa debut-EP. Innan dess får vi den lysande singeln Offerkofta. Med sin skånska dialekt och fingertoppskänsla för radiovänlig pop doftar det hit lång väg. Mest förtjust är jag i den studsande refrängen med sin upplyftande produktion. Strax innan låtsläpp passade vi på att ställa några frågor till detta stjärnskott.

Favoriter Apple Music

Tillbaka med den oemotståndligt charmiga singeln Offerkofta, berätta, hur kom låten till? 

Jag gick igenom en relation där jag upplevde att personen ifråga alltid tyckte synd om sig själv, och även om hen hade gjort fel så vart det till slut hen det var synd om och jag som hade gjort fel. Jag tänkte ofta ”gud vad det irriterar mig när hen tar på sig offerkoftan”. Så jag började skriva ner texten, sen tog jag den till studion och då visste vi direkt att vi ville göra en kaxig, klubbig poplåt av den texten.

Hur kom du fram till att ordet “Offerkofta” skulle bli centralt i låten? 

För att det stod så tydligt att budskapet handlade om en ”offerkofta”, och när vi lyckades hitta den bärande melodin till ordet i reffan så blev det ännu tydligare.

Låten andas snygg tuggummipop med sommarkänslor, hur gick tankarna när den producerades? 

Haha det var ingen dålig feedback, det var nog lite precis så vi tänkte, vi ville att soundet skulle vara klubbigt och popigt! En låt som skulle kunna uppskattas likväl på radio som på nattklubb.

Om du skulle beskriva ditt sound med tre ord, vilka skulle det vara?

Pop, talspråk, live.

När du lyssnar på musik som inte är din egen, vad dras du till då? 

Jag lyssnar mest på afrobeats och hiphop. Just nu är min favoritlåt Hide & SeekStormzy.

Förra sommaren fick du en riktigt hit med Fucking jävla underbar. Vad har framgången betytt för ditt artisteri? 

Det har betytt väldigt mycket. Den tog mitt artisteri från anonymt till igenkänt. Många har hört den låten även fast dom inte kanske vet att det är jag som framför den, men det har varit ett stort steg till en bredare publik. Den låten har absolut öppnat dörrar som tidigare varit stängda.

Vilket är ditt bästa minne från sommaren 2022 och vad ser du fram emot med 2023?

2022 var första sommaren någonsin som jag var på turné och spelade med mitt band och lirade ett set med helt egna låtar. Med 2023 ser jag fram emot att få visa upp allt nytt jag skrivit på scener ut i landet!

I vår släpps din debut-EP, vad kan du berätta om den? 

Jag kan berätta att den innehåller allt det bästa jag skrivit hittills som artist. Både glädje och smärta.

År 2021 gav du ut din första låt på svenska. Vad var det som gjorde att du valde att byta språk? 

Tidigare var jag stensäker på att jag aldrig skulle göra musik på svenska. Men jag kom inte framåt på engelska. Så jag utmanade mig själv att åtminstone testa, därefter var det självklart. Jag har aldrig känt mig så nära musiken som jag gör när jag skriver på svenska.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan att sjunga på svenska och engelska? 

På engelska kommer man undan med att skriva coola fraser som låter ballt, på svenska blir du utelämnad på ett helt annat sätt. Kravet på skapandet för mig blir annorlunda. Sen tycker jag personligen att jag har starkare ID när jag sjunger på svenska, t ex att min dialekt kommer fram.

Om du får drömma in i framtiden, vart ser du ditt artisteri om tre till fem år?

Då hoppas jag ha släppt mer musik som väcker känslor, glädje och sätter spår i människor. Vill såklart gärna ha fullbokade turnéer varje år. Bästa fall bor jag nånstans på landet med massa djur och en hemmastudio.

Avslutande fråga, hur tänker du fira släppet av Offerkofta?

Jag har inte planerat något speciellt firande, ska bara njuta av att den äntligen är ute! Och hoppas alla som kan relatera till texten skriker högt med i låten när dom spelar den :) det stora firandet sparar vi till EP:n!

Följ BELLA WINTH:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011