The Shamen – Destination Eschaton

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det var med albumet Boss Drum 1992 som The Shamen nådde ut brett. Singlar som LSI, Phorever people och framförallt Ebeneezer Goode cementerade bandet som ett av de mest inflytelserikaste i den ravekultur som växte sig enorm i början av 90-talet.

Bandet följde 1995 upp albumet med Axis Mutatis. Albumet fick tyvärr inte lika bra recensioner som föregångaren och många antog att gruppen spårade ut med deras mer ambienta DNA-album Arbor Bona Arbor Mala som följde med som bonusdisk på skivan. Men tro för all del inte att The Shamen släppte ett album som helt saknade starka låtar med Axis Mutatis, tvärt om skulle jag säga. Det finns tre stora favoriter på albumet: Transamazonia och MK2A – som av någon anledning aldrig släpptes som kommersiell singel, men som gavs ut som DJ-promo och The Beatmasters remix av låten finns faktiskt på samlingen The Shamen Collection istället för originalet.

Men den låt jag vill fokusera på här är första singeln från albumet, som lite skulle sätta tonen på vad Axis Mutatis var för något. Låten heter Destination Eschaton och det är verkligen en låt som känns over the top på alla vis. Pumpade pop med techno-produktion där det verkligen känns som låten kan pågå för evigt när den ger sig ut för att nå Eschaton. Platsen där allt liv upphör och tiden tar slut. Jupp, det är flummigt, men med lite svampar i magen faller allt på plats.Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.