6 / 10

Alan Walker radar upp sina stora hits på debutalbumet Different World. Men det intressanta är inte hitsen, utan det han ger hint om i form av filmisk-EDM.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det tog ändå Alan Walker nästan fyra år att släppa sitt debutalbum Different World. Det efter en flod av singlar och en hel del påkostade och filmiska videor. Saken är den att den norske artisten genom åren byggt upp sig som en mystisk seriefigur med sjal över halva ansiktet och hans videor är kraftigt influerade av dagens datorspel.
Som matinéälskare finns det mycket att uppskatta med Walkers värld. De som sagt snygga äventyrsvideor som spelats in till hans låtar väcker alltid nostalgiska tonårsminnen och det är alltid underhållande att sugas in i en fantasivärld, om så bara under 4 minuter.

Favoriter Apple Music

Samtidigt kan jag förstå varför Walker skapar hela denna värld runt sig själv. Han gör hittiga EDM-låtar, ingen tvekan om det. Men där tillexempel Avicii var en mästare på att kombinera genres samt skapa imponerande produktioner har Alan mer en ambition, men når inte hela vägen dit. Då behövs något mer för att stå ut i den annars så bleka EDM-mängden. Med det blir Walkers unika helhetskoncept något de flesta uppskattar.

Samtidigt känner jag att den 21-årige Alan Walker har enorm potential i det han gör. Han må ha många liknande musikslingor i låtarna som här löper igenom albumet. Men det är mellan låtarna – i de tre mellanspelen som finns på skivan, samt i en del av introna – där Walker skapar filmisk stämning som jag tror hans framtida magi ligger. Det var ju lite det vi fick ta del av på debuten Faded där han kombinerade det vemodiga med det dansanta samt filmiska med EDM. Det tar jag gärna mer av och det känns som Alan vill det också.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011