Recension: Alan Walker – Different World

Pinterest LinkedIn Tumblr +
6 / 10

Alan Walker radar upp sina stora hits på debutalbumet Different World. Men det intressanta är inte hitsen, utan det han ger hint om i form av filmisk-EDM.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det tog ändå Alan Walker nästan fyra år att släppa sitt debutalbum Different World. Det efter en flod av singlar och en hel del påkostade och filmiska videor. Saken är den att den norske artisten genom åren byggt upp sig som en mystisk seriefigur med sjal över halva ansiktet och hans videor är kraftigt influerade av dagens datorspel.
Som matinéälskare finns det mycket att uppskatta med Walkers värld. De som sagt snygga äventyrsvideor som spelats in till hans låtar väcker alltid nostalgiska tonårsminnen och det är alltid underhållande att sugas in i en fantasivärld, om så bara under 4 minuter.

Samtidigt kan jag förstå varför Walker skapar hela denna värld runt sig själv. Han gör hittiga EDM-låtar, ingen tvekan om det. Men där tillexempel Avicii var en mästare på att kombinera genres samt skapa imponerande produktioner har Alan mer en ambition, men når inte hela vägen dit. Då behövs något mer för att stå ut i den annars så bleka EDM-mängden. Med det blir Walkers unika helhetskoncept något de flesta uppskattar.

Samtidigt känner jag att den 21-årige Alan Walker har enorm potential i det han gör. Han må ha många liknande musikslingor i låtarna som här löper igenom albumet. Men det är mellan låtarna – i de tre mellanspelen som finns på skivan, samt i en del av introna – där Walker skapar filmisk stämning som jag tror hans framtida magi ligger. Det var ju lite det vi fick ta del av på debuten Faded där han kombinerade det vemodiga med det dansanta samt filmiska med EDM. Det tar jag gärna mer av och det känns som Alan vill det också.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.