CILVR debuterar med singeln Hideaway.

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Som vanligt är det alltid kul att hitta de där guldkornen av nya spännande artister som för mig sticker ut lite extra.
CILVR är ett musikprojekt av Cecilia Nykvist. Hon debuterar med den elektroniska och rytmiskt avskalade Hideaway. Det som fick mig att fångas av detta var den snygga refrängen som verkligen lyfter låten.
Jag bad sångerskan svara på lite frågor så vi kan lära oss lite mer om CILVR.

Vem är CILVR?

CILVR kom till för cirka tre år sedan och är en artist som älskar att sätta sig in i både text, musik och produktion. Uppväxten i en familj med musiker och mycket klassisk musik har gjort att jag ofta drar mig till drömska melodier och mycket harmonier. Jag blandar gärna mina klassiska influenser med någon form av elektronisk, modern indiepop och vill skapa ett sound som känns nytt och intressant men som också representerar mig som artist och person.

När började du skapa musik?

När jag var 16 år och gick på gymnasiet så lärde en av mina vänner mig att spela gitarr och då började jag att ta ut ackord på gehör och började där och då att sjunga till och skriva mina första, egna låtar.

Vilka artister inspireras du av?

Billie Eilish är nog min största inspiration just nu. Hon är helt otrolig! Jag gillar också BANKS, Lana Del Rey, Lorde och Susanne Sundfør. Mestadels kvinnor som du ser.

Debutsingeln Hideaway är nu släppt. Berätta lite om låten.

Hideaway kom till liv mitt i vintern i en kall liten stad i Norrland där jag studerade musik och produktion. När vi skrev låten så ville vi sätta ord på känslan man får när man precis lämnat något bakom sig och är påväg för att upptäcka något nytt. Inte nödvändigtvis som att man vill fly från något, utan snarare nyfikenheten och tankar om framtiden.

Vad kan vi förvänta oss av CILVR i framtiden?

Hideaway är den första singeln av flera låtar som kommer att släppas under året. Jag har låtit projektet ta den tid som det har behövt så det känns otroligt kul att äntligen få dela med sig av musiken. Det man kan förvänta sig i framtiden är mycket inspirerad & ny musik, intressanta och kreativa samarbeten och massa mer roliga saker som jag inte ens själv vet vad det blir just nu… stay tuned!

Slutligen – lista tre låtar som du lyssnar extra mycket på just nu.

My Boy – Billie Eilish
Away From Me – CHINAH
Floating – Alina Baraz feat. Khalid

Missa inte: Du hittar även Hideaway i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

CILVR
@Instagram


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.