The Land Below släpper singeln Inte jag och blir intervjuad av bloggen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag släpper Erik Lindstedt eller The Land Below som han kallar sig för, singeln Inte jag. En låt som blir hans andra singelsläpp på svenska (första var En gång om året). Här får vi elektropop på svenska och Eriks lena röt blir perfekt över de pulserande syntharna.
Jag blev så glad av detta att jag fick ställa några frågor till producenten, sångaren och småbarnspappan.

Hej Erik! Hur är läget med dig idag?

Jodå! Jag har hopp om vår i själ och hjärta och såklart peppad när det är dags att släppa nytt.

Att sjunga på svenska hör ju inte till vanligheten för dig. Du har ju bara släppt låten En gång om året tidigare. Vad fick dig att göra det denna gång?

Jo, egentligen skrev jag ett helt album på svenska redan 2013 som begravdes i damm när jag startade The Land Below, men delar av det har jag klippt och skurit i och kunnat använda mig av. Just den här låten blev jag aldrig riktigt nöjd med, men en nära vän till mig har haft en gammal demo-version av den och fortsatt peppa mig till att göra någonting av den. Så i vintras satte jag mig och gav den lite mer omsorg och kärlek, och när den väl gått igenom maskineriet lyste den plötsligt klarare än förut.

Berätta lite om Inte jag.

Inte jag är en låt skriven ur en rädd och envis människas perspektiv. En person som ser sin destruktiva del i någonting större men som vägrar ändra på sitt sätt och låta andra komma före sig själv.

Hur brukar du förresten bygga upp en låt? Är det text eller melodi som kommer först tillexempel eller hur går du till väga?

Det är väldigt olika. Men jag har oftast inte tid att jamma fram idéer utan det mesta kommer ur en tydlig skiss där sång, instrumentering och åtminstone en första vers eller refräng finns med. Sedan tar det såklart tid att bygga det till något mer än bara en idé. Jag jobbar väldigt mycket med små inspelningar på telefonen där jag nynnar något ohörbart som jag sedan behöver tyda, gärna med muntrummor, visksång och mina tjoande barn i bakgrunden.

Vad har vi att se fram emot under den närmaste tiden från dig?

Just nu skriver jag nya låtar till en EP eller album som jag planerar släppa till hösten, jag medverkar också på Azure Blue‘s nya skiva som kommer i maj.

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnat mycket på senaste tiden.

Just nu är det väldigt mycket Enya, Alfons Åberg och Jennie Abrahamsson i en salig blandning. Verktygsvisan är särskilt bra.

Missa inte: Du hittar även Inte jag i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

The Land Below
@TwitterFå ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.