John Haage debuterar som sångare på en av sina egna låtar. På In my mind sveps hookiga popmelodier in i elektronisk eufori för att skapa en bombastisk lyssning. Inspirerad av en sammansmältning av Flume till Justin Bieber har musikskaparen sitt alldeles egna sound.
Drömmiga verser varvas med energifyllda drops som får en att tappa hakan. Nedan hör ni artisten berätta mer om det aktuella låtsläppet.

Följ på Apple Music

Tillbaka med singeln In my mind där du själv står för sången. Hur känns det att både producera och sjunga? 

– Otroligt kul, man får en helt annan helhetskänsla kring projektet. Är såklart också nervös för vad folk ska tycka, men främst roligt.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att lägga lead själv för första gången? 

– Jag försökte faktiskt hitta en sångerska för låten först, men det var ingen som nappade. Sen låg den bara i min hårddisk i ett antal månader tills jag bestämde mig själv för att ta rollen som vokalist också.

Minns du hur idén till melodi och text föddes? 

– Melodier är så svårt att säga hur dem föds tycker jag. Alla har sina sätt att skriva, men för mig är det bara att loopa instrumentalen eller några ackord och nynna in det första som kommer i huvudet (oftast). De flesta av mina texter handlar om ”vardagsproblem” och/eller psykiskohälsa, något som jag tror nästan alla tampats med. Speciellt nu under senare år när unga och jag själv jämför oss med alla på sociala medier. 

Kan vi förvänta oss fler låtar från dig där du själv sjunger framöver? 

– Absolut!

Om vi tittar närmare på innebörden i In my mind. Vad handlar singeln om? 

– Texten till In my mind handlar faktiskt om hur man pratar i sitt eget huvud till det undermedvetna. I texten så speglar jag de undermedvetna tankarna som en person. T.ex. i raden ”But your smile is still divine” beskriver jag hur vi vet att även fast tanke och tycke om sig själv ofta tar över om sig själv så är vårat leende fortfarande vackert där leendet speglar din persona. 

Pressbild

Hur har du tänkt i termer av produktion för att matcha den känsla du vill förmedla genom text och melodi? 

– Eftersom verserna är drömmiga och väldigt lugna så ville jag kontrastera det med att gör de mest kaos-artade droppet jag kunde, fast ändå behålla de melodiskt. Lite som i livet självt. Ibland lugnt, ibland helt kaos.

Vad skulle du säga är den största skillnaden på att göra en låt där du skriver text, melodi och skapar produktion. Kontra en låt där du enbart gör produktion? 

– Den absolut största skillnaden är att man kan kombinera känslan i soundet av instrumenten och vocalsen på ett helt annat sätt. Låten blir liksom mer som en enhet.

Din ambition är att tänja på dina musikaliska gränser. Hur jobbar du för att ständigt utmana dig i ditt musicerande? 

– Jag försöker konstant hitta nya musiker att arbeta med, både genom sessions men också via olika Discord grupper och andra onlineforum. 

Tidigare har du gjort flertalet samarbeten med andra musiker, vad är den största lärdomen du fått med dig av att arbeta ihop med andra?

– Det absolut lärorikaste jag har lärt mig har inte med själva låten att göra, mer om samarbetet. Många är rädda för att ”reach out”, men de allra flesta blir bara glada att man frågar. Så lärdomen är väl någonting i stil med att man inte ska vara rädd för att fråga. 

Din ljudbild andas elektronisk eufori med starka drop. Hur har du kommit fram till att det är såhär du vill låta? 

– Svår fråga, jag tror aldrig man kommer fram till det man vill. Smaken på musik, dina inspirationskällor och allt ändras konstant, man vill konstant åt nya ljud eller låta på ett annat sätt. Sen formas man självklart på vägen och tar med sig utav de olika ”sound” man testar. Så är det för mig i alla fall. 

Pressbild

Finns det några tydliga inspirationskällor för dig i form av sound eller melodier när du skapar musik?

– Jag älskar denna fråga! Jag inspireras ofta av natur, när man kollar på en solnedgång så sparas det som en bild i ditt huvud, sådana bilder försöker jag skapa i ljud. Eller tillexempel quotes som mina vänner säger. Jag har ett dokument där jag skriver ner olika quotes jag kommer på eller fina saker folk säger, sen speglar jag dem i mina låtar. Självklart inspireras jag av artister också, däribland Jon Bellion, EDEN, Flume, FINNEAS och många många fler.

När du inte gör egen musik. Vad hittar vi för musik på dina spellistor på Spotify? 

– Mina top 3 låtar i dagsläget är nog:

Lido – Grouptext

Jon Bellion – Conversations with my wife

Arden jones – mr.sunshine

Såhär dagarna innan release. Vad är känslan i kroppen?

– Nerverna brukar inte koma förrän timmarna innan, så just nu är allt lugnt. Men jag känner mig själv, dem kommer. Speciellt denna gång eftersom jag sjunger.

Avslutande fråga, vad ser du mest fram emot med hösten? 

– Jag ser fram emot att jobba med ett väldigt stort projekt som kommer i början av nästa år. Det krävs mycket jobb men är väldigt taggad på det. Jag ska också till ADE i Amsterdam, de ska bli enormt!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011