En intervju med syskonen Arrhult

Arrhult består av syskonen Abbey och Agnes. De har i första hand blivit kända för att de sjungit på Joakim Lundells singlar. Men de har även släppt några låtar under sitt egna namn. Senast ut är Prince-hyllningen 1999 som släpptes i fredags.
Jag bad dem svara på en knippe frågor om sig själva och musiken, vilket du kan läsa här.

Hej Abbey och Agnes. Hur är läget med er idag?

Det är gnarlyy, ny låt ute! Vad kan bli bättre?

Vad fick er att börja göra musik ihop?

Jag och Agnes sjöng och ställde upp i talangtävlingar fast på egen hand, båda visste att vi ville hålla på med musik men tänkte aldrig att vi skulle göra det tillsammans. Det började med att det var en talangtävling som vi båda två sökte till och jag visste inte att Agnes också hade sökt och tvärtom. Vi blev så ovänner och bråkade över vilka av oss som skulle ställa upp, men då föreslog vår mamma att vi skulle kanske köra en låt tillsammans som en akt för att slippa bli ovänner. Jag och Agnes gick till slut med på det och vi vann! Sen dess har vi alltid varit tillsammans!

Vilka gemensamma musikaliska nämnare har ni?

Båda skriver och det kan hända att vi sitter själva med Logic och gör egna beats, men låtskrivare och sångare är nog det starkaste svaret där.

Vem brukar göra vad när ni komponerar en låt?

Vi gör nog exakt lika mycket och exakt samma sak. Vi brukar sitta med röstmemon framme och pendlar mellan de och anteckningar i telefonen. Och så har vi oftast ett track öppet i Logic. Som vi håller på loop, och så bara improviserar vi fram allt.
Ibland händer det att man sitter vid ett piano och bara får något i huvudet som man måste få ut.

Ni har ju varit med på Joakim Lundell låtar. Hur växte det samarbetet fram?

Joakim är signad till samma skivbolag som vi är. Efter att han gjort mycket oseriös musik ett tag ville han börja om på nytt med ett mer moget projekt och det var då han frågade en producent vi jobbar med (Pontus Frisk) om vi ville hjälpa till på projektet. Vi klickade med Jocke och hans liv och det fanns så mycket att skriva om så därför kändes det så naturligt att börja skriva musik åt honom.

Ny singel ute nu! Berätta lite om 1999 och hur det blev just en hyllning till Prince?

Vi var i studion med Pontus och jobbade på nytt material, när han visade upp ett track som han jobbat på. Vi blev helt sålda och då var det ingen text än, vi bara hade en bra känsla! Sen gick allt så snabbt. Vi har alltid kul med Pontus i studion, men denna låt hade det där lilla extra från början i de instrumentala.

Vi alla tre hade verkligen kommit in i en 80-talsförälskelse under den här tiden, och lyssnade väldigt mycket på Prince när vi skrev låten. Vi lyssnade i princip bara på albumet 1999.

Texten är baserad på filmen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo om hur två personer blir hopplöst förälskade i varandra, men tillslut måste inse att deras beroende kommer vara slutet för dem. Ett dead end relationship.

Vad händer i det närmaste för er del?

Vi kommer fortsätta att släppa ny musik! Det är prio för oss. Sen ska vi ska även ut och spela med Joakim i sommar. Men det här året och alla år framåt kommer vi lägga de största fokuset på oss själva.

Slutligen. Lista tre låtar som ni lyssnar extra mycket på just nu.

Abbey:

Village ghetto land – Stevie Wonder
Bloody waters – James Blake, Ab-Soul, Anderson .Paak
Track 10 – Charli XCX

Agnes:

Don’t delete the kisses – Wolf Alice
Everything is embarrassing – Sky Ferriera
Heroes – David Bowie

Arrhult
@Facebook

Stötta gärna mitt arbete med att lyfta artister och deras musik via Patreon!

Become a Patron!

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "En intervju med syskonen Arrhult" A few seconds ago

Comments are closed.