Efter att ha spelat Fantomen i The Phantom of the Opera på både Cirkus och Broadway vänder sig Peter Jöback mot popvärlden. Nya singeln heter The Mask och den är lite av en soulig poplåt. Sedan är det svårt att tvätta bort musikal-stilen ur Peters röst, så det blir väl lite av soulig musikalpop om man ska sätta ett namn på det hela.

Favoriter Apple Music

Låten är skriven av Peter tillsammans med Tobias Fröberg, Kathryn Williams och Tobias Karlsson som också står för produktionen. De fyra håller just nu på att färdigställa ett helt nytt album med Peter som kommer efter sommaren.

-När Tobias knuffade in mig i skrivarstudion igen, insåg jag hur mycket jag längtat efter att få göra egen musik, berätta mina egna historier efter flera år med musikteater. Mötet med Kathryn blev liksom förlösande, tillsammans hittade vi ett språk och ett fantastiskt skrivarflöde, säger Peter.
Jag ville göra musik utifrån där jag står idag, som artist och människa, i nuet. Nyckeln till samarbetet tror jag har varit att vi kommit från så olika bakgrunder men med samma kärlek till musiken och att vi hela tiden har utmanat varandra. När jag träffade Tobias Karlsson i Los Angeles i höstas föll alla bitar på plats. Med honom hittade jag det musikaliska uttryck jag letat efter!

Peter Jöback
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011