Skott – Stay off my mind (EP)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
7 / 10

Det är alltid synd när titellåten är så in i helvetes bra att de andra bleknar lite vid dess sida. Men även "de tre andra låtarna" på Stay off my mind är värda att lyssna på.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Vissa låtar är värd en hel EP. I fallet Stay off my mind med Skott är det verkligen så. Lätt en av de starkaste poplåtarna under Januari månad. Låten samplar Young folks med Peter Bjorn & John och resultatet är som klippt och skuren från en romantisk komedi med sin lättsamma melodi och sjukt charmiga Belle & Sebastian-arrangemang.
Skott, eller Pauline Skött som hon egentligen heter berättar:

“Jag har jobbat med Bjorn från Peter Bjorn & John, och vi tänkte byta ut samplingen, med det funkade så perfekt att vi i slutändan valde att ha kvar den i låten. Producenterna och jag kunde inte bestämma bpm för låten – när versen kändes snabb, kändes refrängen långsam, så låten byter faktiskt tempo fyra gånger”.

Låten i sig skrevs efter att en vän gått bort, så trots den glada känslan finns en mörkare underton.

“I slutändan är det en låt om att sakna någon så mycket att du nästan lever mer i det förflutna än i nuet. Det är dubbla känslor eftersom vi kan ha så fina minnen, men livet fortsätter och ibland får man flashbacks som kan hålla en tillbaka så pass att det är svårt att gå vidare”.

Tillsammans med Stay off my mind får vi ytterligare tre låtar. Jag kanske inte kan säga att de håller lika hög nivå på pop-o-metern som titelspåret, men det är definitivt värda att lyssna in er på. Om inget för att Skott är ett av våra roligaste pop-exporter just nu.


Skott
@FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.