Då var det söndag igen och med det dags att presentera fem favoriter från veckan som gått. Denna vecka gick jag extra mycket igång på dessa låtar:

DOLBY ATMOS

Jennie Abrahamson – My favorite things

Foto: Beata Cervin

Tillsammans med Volvo och deras lansering av XC40 tolkar Jennie My favorite things från The Sound of Music. Resultatet är filmiskt och suggestivt, vilket gör att den är så långt ifrån den glättiga originalet man kan komma. Helt klart en tolkning som står ut och skapar magi.

Tremors – The Rush

Jag har ju älskat allt trion Tremors släppt, så det är nästan för herrarna att bara traska in i mål med nya singeln The Rush. Underbar synthpop som osar både 80- och 10-tal. En grupp som verkligen vårdar den klassiska synthpoppen på absolut bästa sätt.



Nira K – Bara stjärnorna & jag

Vem behöver sörja att gruppen Kent inte längre finns när vi får Kent-doftande pop med singeln Bara stjärnorna & jag.
Stor portion vemod tillsammans med en pulserande popmelodi skapar magi och får mig att villkorslöst bara älska detta.

Simon Damoah – Bagage

Äntligen dags för Simon Damoah att följa upp Grått från 2016 med singeln Bagage. En låt om att tvivla på sig själv, något som Simon absolut inte behöver göra. I alla fall inte om man går så här bra svensk popmusik. Då kommer man långt i min bok.

2WEI – Survivor

Kombinera överproducerad Hans Zimmer-score med Destiny’s Child och du får denna filmiska version av Survivor med tyska produktionsduon 2WEI.
Låten är tagen från trailern till nya Tomb Raider-filmen och det var nog inte sedan jag hörde Mind heist med Zack Hemsey i Inception-trailern som jag var lika såld på en trailer-låt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011