Jag såg Robbie Williams på både Ullevi och på Bråvalla. Det var två sidor av samma man och konsert skulle man kunna säga. Ullevi-konserten var lysande, underhållande och engagerande medan Bråvalla kändes mer oengagerad och som ”en dag på jobbet”.
Alla har väl de där dagarna. När allt inte riktigt blir superbra. Bråvalla var möjligen en sådan dag för den gamle Take That-medlemmen.
Idag fick han en ny chans att bevisa sig på Tele2 Arena i Stockholm och ja, det blev en bra show.

Dolby Atmos

Ska jag vara ärlig var jag väl inte helt övertygad i början. Många av låtarna och mellansnacket var samma från förra turnén. Som att Robbie går på rutin och våra arslen är hans de kommande två timmarna. Samtidigt är det svårt att inte charmas och ryckas med av entertainer-Robbie. Han är sjukt underhållande, och får oss att skratta mycket gott åt hansprator plus att han har en hel del hits i bagaget, som gång efter gång får igång publiken.
Ibland blir det extra kul. Som när han tar upp Peggy från publiken för att sjunga Something Stupid i en ”sångmask” som Robbie säger Max Martin använder sig av.
Eller bara charmigt, som när Robbies far kommer upp på scenen och sjunger Neil Diamonds Sweet Caroline.

Under kvällen bjuds vi på en hel del allsång i och med att Robbie är en bra lekledare. Hade han bott i Sverige hade han varit gjuten som programledare för Allsång På Skansen.
Jag kan tänka mig att var detta ens första konsert med Robbie, eller om man tycker Robbie är så bra att allt han gör är fantastiskt. Ja då var det definitivt en riktigt bra konsert.
För min del så är det just ”går på rutin” som skaver lite med showen. Även om vi som sagt får en underhållande kväll och en hel del riktigt bra hits att ta med oss hem.

Som ett litet Erasure-fan var det en sjukt passande inledning på konserten att höra Andy Bell och Vince Clarkes hits i en arena för 40.000 personer. Trots att Andy berättade att han var förkyld fick han igång i alla fall oss som var jämngamla med Robbie ordentligt.

Foto: Leo Baron

Foto: Leo Baron

Foto: Leo Baron

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
7 / 10

Robbie Williams visar att han är en rutinerad entertainer på rutin.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.