LANY – LANY (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

LANY är trion från Los Angeles som sedan länge fått indie och popfreaks att sjunga refrängen från deras låt ILYSB högt. Idag har vi fått äran att ta del av deras debutalbum, 16 spår som levererar emotionell elektronisk pop med ett huvudfokus på kärleksproblem. Wow va unikt tänker du, jo faktiskt. Mängden låtar där de sjunger någonting om Kalifornien är många, så fokuset ligger ju faktiskt på de kärleksproblem som existerar på USAs västkust. Helt andra kärleksproblem än de som vi upplever i Sverige, eller?

Albumet kan bli en möjlighet för dig att spela skön elektronisk pop från din högtalare i bakgrunden på stranden. Eller så tar du det snäppet längre – du tänder några ljus hemma och gråter ut för den där breakupen som du aldrig hade, eller blir dunderförälskad i en Tindermatch som du aldrig träffat.

För det är just det som LANY är så bra på – trots att man som lyssnare egentligen inte kan relatera till låttexterna så kan det kännas som man varit med om allt de sjunger. Detta förutsätter dock att man slopar sin tuffa image och är öppen för att leva ut sina känslor. Om du är fast besluten att behålla det där tuffa – ja då kommer LANY inte imponera på dig. Då kommer det bara vara som vilka andra soft pop-låtar som helst och förmodligen bara fungera som dov bakgrundsmusik tills du blir uttråkad och sätter på en rock-spellista istället.

Det är få album som är spännande rakt igenom och det är otroligt svårt att behålla samma kvalitet på 16 låtar. Detta är något som blir tydligt här. Om allt fokus läggs på själva musiklyssnandet är det lätt att vissa låtar snabbt skippas efter bara några sekunders lyssning. Det är samma sound på praktiskt taget alla låtar och det är få som sticker ut. Det blir lätt tråkigt efter ett tag och man undrar om man lyssnat på samma låt i 56 minuter.

LANY
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
5 / 10

LANY levererar känsla i allt de gör, ändå blir det som en ospännande måltid där smaklökarna inte får utmanas - allt på tallriken smakar likadant och är dåligt kryddat. Bakgrundsmusik? Javisst! Fullt fokus på musiken? Ja, om du vill få känslor för ditt icke-existerande fling i Kalifornien.

  • User Ratings (2 Votes) 7.5
Share.

Comments are closed.