Premiär i Being Blogged NYBaby Boom är i huvudsak ett verk av det självutnämnda snillet Messinger , och han kallar musikstilen för rhythm & truth. Låten hyllar den kraft vi alla har som små, då vi tror att vi kan vad som helst, då inget är omöjligt och världen vår att ta över. Det där som samhället sedan börjar ta ifrån oss: ”Haha, nej, det där kan ju inte du…” ”Hallå, du passar inte in.” ”Meh, du kan ju inte rita en grön sol – solen är ju gul, vet du väl!”

Följ på Apple Music

Men med Baby Boom gör Messinger en koppling till den gamla hiphoppen – som blomstrade tillsammans med det tidiga MTV – där Messinger upptäckte det lilla barnet i de lite kantiga rörelserna. Och för den dans som hör till, enligt ryktet koreograferad av honom själv, blir vanliga uppmaningar till små barn i själva verket till instruktioner för de enkla old school-stegen. Budskapet där är väl ungefär: Våga vara kantig, våga fuldansa, släpp loss ditt barnsliga jag och ha kul!

Messinger själv är ”en relik, men som har de fräschaste idéerna” och återfanns på 80–90-talet kring skivbolaget Alpha Records. Han ser sig som världens hittills mest missförstådda geni, men är i grunden högst idealistisk och ser med vemod hur klyftorna mellan människor fördjupas och den konstruktiva dialogen sätts på undantag. ”Jag förstår att jag måste ta ledningen igen”, säger han allvarligt. ”Den här världen är värd att räddas.” Och det är där Baby Boom kommer in i bilden: Om vi kan skratta och tramsa tillsammans som barn – kanske vi sedan kan lyckas samtala som vuxna. När vi alla är på samma nivå.

Efter comebacken med Baby Boom blir nästa prjojekt med de trenne systrarna i gruppen Bel Air , kända från sin djärva matematiska slutsats i Melodifestivalen 1985 (1+1=2 ). Även detta kommer att handla om old school pop/dansmusik; svängigt men melodiskt och catchy. ”Jag vill skapa den där musikaliska magin som man inte hör längre”, förklarar Messinger.

Visserligen är han också gammal musikrecensent, men ombedd att förklara vad det är för musik han gör blir det lite oväntade svaret: ”Alltså, kunde jag förklara det skulle jag ju inte behöva skriva skiten…”

Messinger är här. På gott eller ont får framtiden utvisa, och du hör låten Baby Boom först här hos Popmuzik.

Messinger
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011