Klave är en 22-årig producent från Göteborg som under senaste åren börjar växa sig större och större med sin musik. Först under namnet John Alexander och nu då som Klave.
John, som han även heter på riktigt, började spela gitarr som 12-åring och var sedan sångare i ett metalband under tonåren. Men intresset för hårdrock svalnade med åren, och istället gick han över till elektronisk dansmusik.
Han tog ett sabbatsår från skolan för att bara fokusera på musiken och jobbade stenhårt med att producera låtar samt DJa på klubbar i Göteborg.
Något som absolut betalade av sig, för i våras blev Klave signad till Armada med låten Realer Than Love .
”Armada kontaktade mig efter att jag hade lagt upp låten och den hade fått en halv miljon plays. När de sa att de ville signa låten kom det mer eller mindre som en chock. Sedan tog det några månader att fila fram ett kontrakt, och nu har de släppt singeln.”

DOLBY ATMOS

Jag har träffat John på ett fik här i Göteborg för att få en bakgrund om honom som EDM-producent. När vi ses har han precis kommit från Trollhättan där han just nu studerar.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

Hur arbetar du fram en låt?
Jag kan inte pressa fram något, utan när när jag kommer på en idé och har inspiration sätter jag mig några timmar och jobbar på strukturen av låten. Oftast får jag inspiration av ett ljud eller så. Sedan sitter jag och filar på låten de kommande veckorna.

Har du något speciellt ljud som du älskar?
Röster är roligt att jobba med. Sedan använde jag mig tillexempel av gitarrer på låten Empire , vilket var en mer popinspirerad låt.

Du släppte precis singeln Lost Skies . Berätta om den.
Jag gjorde den i somras tillsammans med några kompisar, där jag lekte lite mer rösten och kände att den lät gôtt. Sedan valde jag att släppa den själv nu, för snart kommer nämligen en till Armada-release.

Hur är Göteborg som klubbstad tycker du?
Jag tycker det är nice. Det brukar vara mycket folk när jag spelar på Valand och bra drag.

En låt man alltid ska ha i ett DJ-set?
Det är väl min egna låt Tagga till . Den går folk alltid igång på.

Finns det någon vokalist som du skulle vilja ha med på en låt?
Ja, det hade varit grymt att få jobba med Miriam Bryant. Men jag vet inte… Hon är ju så otroligt stor, men hade hon velat hade det varit riktigt kul! Det hade varit en dröm.

Du får väl kontakta henne. Hon skulle nog nappa tror jag.
Vad hade det blivit för låt då tror du rent spontant?

Åh, den hade nog blivit pianobaserad och lite lugnare kanske?

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

Bästa producenten just nu?
Jag har ju många som jag gillar, men jag skulle nog säga Snavs . Han är trap-producent från Danmark och har otroligt unikt ljud. Det är väl han jag lyssnar på mest just nu och får inspiration ifrån. Så just nu tar jag inte lite trap-influencer i musiken.

Vad händer framöver för dig? Du nämnde ny singel med Armada.
Ja, det är en låt som heter Apocalypse och sedan har jag en låt som ska släppas via Disco:Wax, så det kommer saker framöver.

Klave
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011