Cicero – Future Boy

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det är synd att säga att Pet Shop Boys haft ett fantastisk omdöme igenom hela karriären.
När Neil Tennant och Chris Lowe skulle producera Losing my mind för Liza Minnelli på hennes lysande Results -album ville de använda ett hysteriskt skratt i inledningen vilket Liza lade in sitt veto emot. Pet Shop Boys använde sedan det hysteriska skrattet när de släppte låten som b-sida på Jealousy . Kanske var det Minnelli som hade bäst koll i det fallet om allt kommer omkring.

En annan mindre lysande release är Future Boy med Cicero . Cicero var en söt kille som gjorde en lightversion av den synthpop Pet Shop Boys själva så framgångsrikt släppte.
De signade honom till sitt nystartade skivbolag Spaghetti Records (vars största hit blev The Crying Game med Boy George ) och lät honom släppa en knippe okej poplåtar.
Gillar man Pet Shop Boys så finns det absolut ljuspunkter på albumet Future Boy, som Love is everywhere och Then . Om inget så var det ändå ganska popigt i sin 90-tals produktion.
Nu när albumet återutgivits tillsammans med en knippe låtar som inte fanns med på originalalbumet och remixar av singlarna, så kan jag väl inte säga att albumet åldrats med värdighet. Mycket av ljudbilden är så typiskt för 90-talet att det inte blir direkt retro utan bara daterat och gammalt.
Största behållningen på hela albumet är helt klart låten Live for today som sjungs tillsammans med Sylvia Mason-James (körsångerskan på bland annat Go West med Pet Shop Boys). Låten har ändå en grundproduktion som är så mycket starkare än de andra låtarna, och skulle nästan kunna vara hämtad från Pet Shop Boys egna album Very .


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
3 / 10

Ett väldigt daterat men i vissa fall charmigt återbesök i 90-talet och albumet Future Boy med Cicero.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Comments are closed.