8

När Darin själv skriver av sig om att gå vidare från en kraschad relation blir det både sårbara ballader och medryckande poplåtar. Det kan bli lite övertydligt ibland, men samtidigt är jag en sucker för romantiska filmer och sväljer Darins känslor och musik med hull och hår.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Mycket har hänt Darin sedan albumet Tvillingen 2017. Han har släppt en av sina största hits i karriären med balladen En säng av rosor och han kan äntligen få vara sig själv när han kom ut som homosexuell för tre år sedan.
Det är just detta, att få vara sig själv och helt naket och ärligt få sjunga om sina äkta känslor som ligger till grunden för Darins senaste album En Annan Jag.

DOLBY ATMOS

Lite bakgrund till albumet:
Darins dåvarande relation kraschar och han sätter sig under den starka solen i Kalifornien för att skriva av sig sina känslor. Låtar som där och då blev lite för ärliga och öppna för sångaren att släppa. Men som med tiden fått växa till sig tillsammans med distansen till det krossade hjärtat och nu är de redo att släppas.

För första gången i karriären skriver Darin alla låtar helt själv. Det är i mitt tycke en bra sak att göra i detta fall. Vill man få ur sig sina känslor om något är det ju ens egna ord som ska representera dessa känslor och inte någon annas polerade tolkningar av dessa känslor.
Jag tycker Darin lyckas bra med att måla upp sina tankar kring relationen och om att gå vidare. Jag tror inte det är texter som behöver eller ska överanalyseras. Det lite av Darins opolerade dagbokstankar från en period i hans liv som varit full av förändring. Att som sagt komma ut och hitta sig själv. Att få hjärtat krossat och att gå vidare.

Överlag är låtarna stöpt i en bra popform. Många av låtarna har ett behagligt 80-talsskimmer som vi fick på EP:n My Purple Clouds. Ett musikuttryck som passar både Darin och låtarna. Det är också många gånger jag tänker på Orup när jag lyssnar igenom albumet. Som på den medryckande Behöver inte nån, vars discoproduktion känns som hämtad från en tidig Orup-platta. Eller efterföljande spåret Kommer aldrig över dig, som skulle ha kunnat varit en lillebror till Som isarna (när det blir vår).

Även om jag älskar när Darin är mer uptempo är hans uttryck som bäst i just balladerna. Hans lite darrande röst utstrålar så mycket känslor och sårbarhet att man bara vill ge honom en kram och säga att allt ska bli bra.
Det är nog det som jag tycker är finast med En Annan Jag. Det är lite tonårsnaiva texter med mycket känslor. Somliga kanske fnyser åt Darins övertydlighet i det fallet. Men jag som är en sucker för romantiska filmer som utstuderat trycker på rätt knappar faller ganska lätt även för Darins stora känslor.

Darin

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011