Jag är ett stort fan av Massive Attack och ser gruppen som en av de viktigaste under 90-talet. Så det var med försiktigt höga förväntningar som jag ställde mig vid Azalea-scenen ikväll för att för första gången se Massive Attack live.
Måste villigt erkänna att detta är ett band som gör sig så mycket bättre på album än på en scen framför ett lerigt Slottsskogen.
Det är liksom sköna låtar, det kommer det alltid att vara, och ikväll är det både tungt och lite hotfullt. Men det är svårt att få dem att lyfta helt. De fokuserar mer på låtar som Risingson , Interia Creeps och Man next door än deras mer hitiga låtar som Protection , Unfinished Symphathy och Teardrops . Vilket är den väg bandet utvecklats. På det viset passar det. Men man ska samtidigt inte förtränga sin bakgrund helt.
Dock blir det mer intressant när Young Fathers kommer upp på scenen för några låtar i mitten av konserten. Då känns det som de blåser nytt liv i konserten som absolut lyfter en aning sista delen innan allt avslutas med en minst lika tung version Safe From Harm.

Apple Music

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.