back_to_the_future
Idag är det framtiden!
Den 21:a Oktober 2015 är nämligen datumet Marty McFly åker till från 1985 i sin DeLorean i filmen Tillbaka Till Framtiden 2 .
För 30 år sedan hade vi flygande bilar och svävande skateboards denna dag. Vi är väl kanske inte riktigt där om en ska vara ärlig, men samtidigt har en hel del hänt sedan 1985 (eller 1987 då del två spelades in).
Tillexempel har mycket hänt musikaliskt på 30 år.
The Power of Love med Huey Lewis and the News var ledmotiv till första Tillbaka Till Framtiden , den största filmlåten 2015 heter Love me like you do av Ellie Goulding . Där är det helt klart en skillnad på då och nu. Jämför man istället Bond -tema så var 1985 året då Duran Duran släppte A Wiew To a Kill som enligt mig är den absolut bästa Bond-låten. 2015 är det Sam Smith som står för sjungandet med låten Writing’s on the wall . Inte lika stark, och definitivt ingen låt vi kommer spela ofta om 30 år.
I år vann Måns Zelmerlöw Melodifestivalen och Eurovision med Heroes . Pernilla Wahlgren kom tvåa med Picadily Circus 1985.
Synthpop serverades av +1 , Falco , Michael Cretu och Sandra när Tillbaka Till Framtiden hade premiär. Nu har vi Avicii , Kygo , Chvrches och Galantis .
Då sjöng Kate Bush om att springa upp på en kulle, medan Lana Del Rey idag sjunger om att titta på killar.

Favoriter Apple Music

För att uppleva skillnaden mellan 1985 och 2015 har jag satt ihop en spellista med 25 låtar från 1985 och 25 från 2015. En spellista som verkligen tar oss Back to the Future .
Låtar som har 30 år mellan sig, men som binds samman av en DeLorean, en vetenskapsman och Michael J. Fox .
Resultatet blir väldigt underhållande och en kul resa inom pophistorien.


[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011