Duvchi 322
Det är en karg, snöig vinterdag 2007. Jens Duvsjö står i vardagsrummet hos sin mormor och morfar i Älvsjö. Han blickar ut genom fönstret på det gnistervita täcket som omsluter trädgårdens fruktträd och fontäner. I det ögonblicket föds melodin till låten When the Winter , det första smakprovet från Duvchis kommande debutalbum.

Popmuzik Podcast

”Den här melodislingan har funnits med mig i många år nu. Det var någonting i den stunden som grep tag i mig. Min mormor och morfar hade byggt det där huset själva. När det var dåligt väder var de där, när det var fint väder var de där. Vi människor kan verkligen vara så jävla schyssta mot varandra om vi vill. Vi kan stanna hos varandra genom svåra tider bara för att vi vill”, berättar Jens.

Jens mormor Ester var sångerska och levde för musik. Hon sjöng i kör, hon sjöng opera och hon hade alltid åsikter om Jens låtar. När Jens spelade upp hiphop-låtar han hade gjort tyckte hon att han var hopplös. ”Det finns ju ingenting här. Det är bara repetition!”, kunde hon muttra. I augusti insjuknade Ester plötsligt och hastigt. Hon var döende.
When the Winter är en romantisk låt om vad kärlek kan vara och om evighet. Och nu ska jag spela den på min mormors begravning.”

Efter singlar som den fantastiska Whole Life Tour och debuten Turtleduvs är det äntligen dags för Duvchi att släppa ett helt album. Den 6:e November trillar det ner i ett Spotify nära dig om du söker på namnet With the world .



[wpbanners id=”5″]

Duvchi
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011