Vem kunde tro, att de fem valpiga killarna i One Direction skulle ta över Ullevi när de kom trea i brittiska X Factor 2010?
Nu fyra album, ett antal tatueringar och en medlem mindre senare står Niall Horan , Liam Payne , Harry Styles och Louis Tomlinson framför oss på Ullevi och sjunger Steal my girl , 18 och Best Song Ever för en skrikande, dansande och väldigt entusiastisk publik som har ett överslag av just tonårstjejer.
Killarna springer ut på rampen från den stora scenen mot en lilla pucken ute i publikhavet med vattenpistoler som de skjuter på varandra och gång på gång tackar oss för att vi är en så otroligt bra publik. Ja, till och med den bästa på hela turnén. Publiken jublar och applåderar.
När sedan pucken ute i publikhavet reser sig si sådär tio meter över marken med killarna på och det visar sig att den egentligen är en kub av LED-skärmar under en och en halv låt, slår det mig ändå att det hela på något sätt känns som killarna och teamet inte riktigt vet vad de gör mitt i alltihop. De har en gigantisk arena och de fyller den med en lång ramp och en kub. Kryddar med ett par stora LED-skärmar över stora scenen och lite pyro.
Det är egentligen allt.
När killarna pratar jublar man. När låten är över jublar man. Alla är glada och killarna behöver egentligen inte göra så mycket mer än att sjunga, vinka och säga tack. Resten sköter publiken (med bravur måste jag säga också). Men jag kan inte låta bli att tycka att det hela är som att se på en 4:3 film på en gigantisk Widescreen-TV. Killarna och showen fyller inte ut arenan.
När Robbie Williams var här gjorde han det. U2 gör det mer eller mindre alltid. Bruce Springsteen fyller den inte så mycket med saker runt omkring, men med musik och stämning som räcker till två Ullevi. Där är inte One Direction.
Själv sitter jag och funderar på vad som händer med de fyra kvarvarande killarna i bandet om något år. Efter de släppt femte albumet och Greatest Hits-samlingen.
Troligen kommer Harry köra en solokarriär och skapa en del skandalrubriker.
Niall som är den stora talangen i bandet, blir producent och skriver till andra.
Louis är tydligt den svagaste länken på scenen ikväll – även om jag personligen tycker att han har mest fördelaktiga utseendet. Han kan jag inte se någonstans efter One Direction om jag ska vara ärlig. Men han gör säkert en del investeringar och lever gott på entreprenörskap.
Medan Liam blir programledare för någon kul show i brittisk TV.
När showen sedan är över är jag ändå på gott humör. Det har varit kul att spendera en tisdagskväll med dessa fyra glada killar och desto fler skrikande tjejer. Jag tror många fick valuta för sina pengar.
Undra vilken TV-show Liam ska köra? Programledare för Xtra Factor kanske? Han pratar faktiskt ganska likt Dermot O’Leary .

Favoriter Apple Music



IMG_1532
IMG_1564
IMG_1470

One Direction @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011