Idag släpper äntligen västkustens stolthet 047 sin första singel på tre år!
Det sista vi hörde från Peter Engström och Sebastian Rutgersson var Trekker från deras album Elva. Efter den har de bland annat jobbat med musikprojektet Hjärta tillsammans med Tomas Halberstad som även sjöng på låten Let you go, samt att de tidigare i år var med på singeln Förlåta eller svika , vilket var ett återbesök hos Den Svenska Björnstammen med vilka de jobbade tillsammans med när björnarna släppte sin EP Dansmusik.

Nordiska Favoriter

”Allt blev väldigt förutsättningslöst. Vi skulle bara åka upp till dem och ha lite kul, samt göra lite musik i någon av deras deras studior. Så att det blev just Förlåta eller svika var egentligen inte planerat”, berättar killarna för mig när vi ses för att få en bakgrund till nya singeln.
Singeln 047 gjorde tillsammans med Den Svenska Björnstammen blev den första från musikkollektivets kommande album som släpps senare i år.

Men idag är det som sagt dags för Follow me home .
Ett samarbete som 047 gjort tillsammans med Daniella Kruth.
2011 vann Daniella Metro On Stage med sin debutsingel Barbara, och har sedan dess bland annat släppt albumet Kill it slow.
Daniellas bakgrund är långt ifrån den som Peter och Sebastian har.
”Jag gör indie-folk-pop, med inslag av Americana och lite soul, så jag har ju aldrig tidigare jobbat med det typen av musik som 047 gör. Min musik är oftast lite mörk och svår, och nu helt plötsligt ska man göra ”käck” och poppig musik. Haha! Så detta blev ju något helt nytt för mig”, förklarar Daniella.
”Men det är ju då det händer något roligt, när man jobbar tillsammans med någon som inte är i samma genre” flikar Sebastian in.

Det var Sebastians flickvän som hade sett och tipsat om Daniella när hon höll en releasefest för sin skiva. Några dagar senare mailade Sebastian henne och frågade om hon ville göra en singel tillsammans med killarna, och det ville hon så klart.
”Jag fick 10 embryon av olika mognadsgrad, så hittade jag en låt som jag tyckte väldigt mycket om. Det var speciellt synthslingan jag fastnade för. Jag började med att lägga en melodi och en enkel text till låten.” säger Daniella.

”Egentligen hade inga planer på att släppa den nu. Vi hade väl en plan att släppa en skiva om ett år eller så för vi är ju inte det snabbaste bandet. Utan det var Daniella som sa att vi skulle göra färdigt låten till sommaren. Vi behöver någon som ligger på oss och säger åt oss vad vi ska göra”.

Follow me home är första i en rad nya låtar med 047, där killarna tydligt rör sig ett litet steg från 8-bitars synthpopen till en mer välproducerad ljudbild som är mer ren pop.
Dock vill de inte helt släppa den instrumentala sidan av deras musik, men de tar gärna in fler gästsångare samt att de gärna jobbar tillsammans med Daniella igen.
”Ja, vi gör gärna samarbeten med olika gästsångare. Då vill vi helst se det som ett djupare samarbete och bygga upp låten tillsammans”.

Ni kan lyssna på Follow me home här:

047 @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011