När André Zuniga var 17 år kunde vi se honom i TV-programmet Idol, där han bland annat fångade våra hjärtan med sin cover av Oskar Linnros odödliga singeln Från och med du, som fick honom att riva ner massa applåder. André blev även snabbt flickfavorit i tävlingen. När jag fick pressreleasen om att André nu släppt singel Din jävla tjej var just ordet flickfavorit flitigt förekommande.
Undra om han fortfarande har lika stor dragningskraft så här snart fyra år senare?
”Det har helt klart lugnat ner sig, för nu har jag inte synts på fyra år. Men det är allt fortfarande folk som känner igen mig och kommer fram och säger hej.”
Efter Idol försökte André hitta sin egna stil och jobbat tillsammans med olika människor för att bygga upp en plattform att kunna stå på. Han släppte även singlarna Off the Ground och One Shot Only som inte riktigt hittade sin publik trots att han var känd från Idol.
”Jag fick kanske inte göra det jag själv ville innan, men nu får jag det. Jag har ju gjort nästan allting själv denna gång.”

POPMUZIK LOVER 2

-Hur känner du att du utvecklats sedan Idol?

”Jag har utvecklats grymt mycket. Jag är lite bättre på att sjunga nu än när jag var 17 år och inte visste var jag hade mig själv. Men det jag märkte från Idol var att svenskt gick hem, så jag tänkte att jag borde satsa på en svensk låt.”

-Så du skriver bara på svenska nu?

”Jag skriver i och för sig allt möjligt, men det är jättekul att skriva på svenska.”

-Berätta lite om nya singeln Din jävla tjej .

”Jag har ju producerat en del artister. Allt från hip-hopare till popartister. 
Jag träffade en kille som rappade och vi klickade direkt och snackade om att vi skulle göra något tillsammans. Han hade haft ett 10-mannaband där han rappade och hans flickvän sjöng. Hon tyckte även mycket om Veronica Maggio.
Jag kom in i bilden precis när de gjort slut och han verkligen hatade henne för hon var så elak mot honom. Så jag fick idén till låten och kom på en Maggio-liknande text som jag sedan lade stråkar och gitarr på. Så skickade jag låten till honom och skrev: Till din jävla tjej.”

-Men är det en bra titeln i det politiskt korrekta Sverige?

Din jäva tjej är ju inte riktad att hon är en djävul, utan mer fan, jag skulle varit bättre mot henne. Så som man pratar med sin kompis.
Vissa har sagt att de stekt låten direkt i och med att den heter Din jävla tjej , men då brukar jag säga att de måste lyssna på texten.
När jag spelade låten för några vänner var min ena kompis farmor där och hon sa direkt när jag sa vad låten hette: ’Måste den heta så?’ När jag spelade upp den backade hon därifrån och sa att hon inte gillade att den hette så. Haha.”

-Vad händer nu i sommar?

”Jag vet faktiskt inte.
Hoppas radio plockar upp den, samtidigt är det skitkul att den går så bra på Spotify. Jag märker att så fort solen är framme får den typ dubbelt så många spelningar. Haha.”

Vi får hoppas på en solig sommar för André då, så hans singel spelas massa närmaste tiden.
Du kan lyssna på singeln här:

André Zuniga @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011