Kataokas är en folk-pop grupp från Göteborg med Kalle Kataoka som frontfigur.
Bandet gör popig folkmusik som drar åt Mumford & Sons , Of Monsters & Men men även en hel del Belle & Sebastian hittar vi bland arrangemangen.
Bandet släpper sitt debutalbum Anthesis den 11:e Maj och Being Blogged har äran att premiärspela den lite mer pop-inriktade låten Short of the Target för er här i bloggen.
Här berättar bandet lite om låten:
”Han vet inte om det, men lite är det Woody- Kims förtjänst att den här låten blev till. Kalle som skriver det mesta av grundmaterialet till Kataokas spenderade som så många gånger förr en vintervecka på Hammarsgården i Funäsdalen. Kompisen Anders stod som vanligt ansvarig för såväl skidguidning som musikval. Han plockade upp en låt med The Shins från en Woody-lista som blev till signaturmelodi för hela veckan. När Kalle skrev text och musik till Short of the target fanns den där Shins-låten någonstans i bakgrunden. Som ett rop efter de stora känslorna och den oemotståndliga intensiteten i melodin.”

Nordiska Favoriter

Kataokas @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011