Mariette 233
Okej. 
Vi hade alla fel.
Någonstans mellan alla Instagrambilder och Snapchat-uppdateringar gick Sveriges journalistkår vilse och alla trodde att flest likes på sociala medier betyder flest röster i det nya Melodifestivalen där det bara är kids som röstar, för de är ju de enda som kan göra det.
Men de som röstade visade att bäst låt ska vinna, och så gjorde de.

Svensk Pop Apple Music

Mariette hade låten som var mest 2015 av alla de 14 bidrag vi hört än så länge, och ett nummer som verkligen sticker ut, greppar tag om en och skakar om en.
Jag var rädd att låten skulle vara lite svår vid en lyssning, men hej, jag hade fel. Det var klart att detta skulle gå vidare.
Sedan blev jag personligen väldigt glad över att Magnus Carlsson gick vidare med sin über-catchiga schlagerpop med Orup -vers. Jag hoppades att den skulle gå vidare, men vågade ändå inte riktigt tro det trots att jag tippade honom till final.
Att Linus Svenning gick till Andra Chansen kändes på något sätt rättvist och väntat. Där skulle han ändå vara tycker jag personligen, och kanske att han har en chans att åka till Solna efter ett mellanspel i den andra staden i Skåne.

Men som sagt. Att Samir och Viktor inte gick till final var väl en skräll på ett sätt.
De har som sagt varit segertippade för att de har följare och inte för att de har en bra låt.
Tror inte det finns någon här som gett låten bra betyg, mer än kanske inom ramen att den är kul och underhållande.
Men saken är den att det är ju hela två månader kvar till April, så Februari är vi med andra ord inte redo för en sommarplåga när det är snorkallt ute.
Så killarna fick helt enkelt nöja sig med en Andra Chansen. Showmässigt rättvist, men låtmässigt skulle de följt med Neverstore ut (och bytt plats med Sanna och Marie )

Även om mer eller mindre alla vi här i pressrummet hade fel idag, så är stämningen verkligen på topp.
Det kunde inte bli ett bättre resultat, för det var rätt låtar som gick vidare.
Hurra och tack Sveriges smartphone-ägare

Det som också var imponerande med veckans Melodifestival var att det var 2.312.636 som röstat.
TVÅ MILJONER! I andra delfinalen av Melodifestivalen.
Det händer aldrig.
Appen är med andra ord ännu viktigare än vad jag tror SVT hade föreställt sig.
Den är fortfarande inte perfekt – en borde kunna rösta igenom hela programmet, etc. Men den är helt klart här för att stanna.
Nästa vecka hoppas jag dock att det inte är de sista två bidragen som går vidare till final. Det kan kanske börja lukta lite surt då.

Nästa vecka åker vi till Östersund.

Kommer bli grymt, kallt. Som Magnus hade sjungit.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011