Alltid är det något man kan bli irriterad på.
När vi fått fantastiska programledare och ett bra format som fått mig att få upp hoppet för Melodifestivalen i år, så faller hela första programmet på en app.
När en av de starkaste låtarna ( Molly ) för kvällen åker ut i första omgången på grund av att folk inte fattat att man bör rösta med sin mobilapp är det lite av fusk. Då tävlar man tyvärr inte på samma förutsättningar.
Det var så tydligt när nummer ett till två åkte ut direkt och trean blev femma.
Att sedan en av de mest bleka och ointressanta låtarna går till final, bevisades väl att just när Jessica sjöng hade tillräckligt många laddat ner appen.
Ett annat problem är väl att folk kan rösta fem gånger per låt. Bäst hade nog varit att de fick fem gratisröster per program att fördela på låtarna. Nu blir det så att folk röstar fem gånger på låtarna de gillar, vilket känns lite mycket.
Nu med facit i handen hade de kanske varit bäst att presentera appen i början av programmet och ge det tio minuter för att folk ska hinna ladda ner och aktivera. Vi som lever i Schlagerbubblan har ju redan gjort detta, men resterade delen av folket som bara ser Melodifestivalen för att man ska sitta vid TVn en lördag hade bevisligen inte gjort det.
Sedan är frågan hur många som telefonröstade idag av de 1,2 miljoner röster som kom in?

Svensk Pop Apple Music

Nåväl.
Med dessa förutsättningar var det väl omöjligt att egentligen förhandstippa kvällen.
Att Saade skulle till Solna var det ingen tvekan om, i och med att han både var sist ut när alla hade laddat hem appen och hade bästa numret.
Låt oss sedan bortse från att Jessica var näst sist och att folk faktiskt älskade hennes trötta ballad. Då kan det ändå bli en spännande tävling där klassiska schlagerartister vinner tillsammans med en mer ungdomlig. Så skulle det kunna vara.
Inte mig emot – det blir en bra mix.
Själv tycker jag det är lite synd att Behrang Miri inte gick direkt till final. Det är en stark och modern låt, och inläggen på Twitter var ju väldigt talande då många skrev saker i stil med ”jag gillar inte hip-hop, men tycker detta var bra”.
Men men, jag tror han har en bra chans i Andra Chansen.

De tidiga åren har det varit programledarna som fått mest stryk i första deltävlingen innan de hittat sin form. Detta året var det tekniken.
Vi får nog leva med en inte helt perfekt inledning av Melodifestivalen även i år.
Fördelen är att de flesta som sagt nu laddat ner appen till nästa vecka.
Då kanske även de som startar i början av programmet har en chans.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011