Om 2013 var året då Tom Odell blev ett stort namn bland oss som gillar singer- songwriters så är 2014 året då vi kommer falla pladask för den blott 20-åriga brittiska sångaren George Ezra (som logiskt nog varit förband till just Tom Odell).
Likt Odell hittade vi Ezra på listan över den prestigefyllda listan The Sound of 2014 av BBC, där han tillslut hamnade på en hedrande 5:e plats.
”Det kom som en sådan överraskning att jag kom med på listan! Jag är så nöjd med min femteplats!
Sedan är det kul att folk nu börjar höra talas om mig. De kanske inte hört mina låtar än, men i alla fall mitt namn. Sedan tror jag det är bra att köra en massa gig för att skaffa fans.”
George hade precis landat i Zürich när jag får tag på honom över telefon.
Han är van vid att resa ute i Europa och för några år sedan åkte han på tågluffning igenom länderna. Det var medan han var ute och reste som han skrev på mycket av det material han sedan sjungit in.
”Jag har mina dagböcker och anteckningar som jag skriver titt som tätt om alldagliga saker. Sedan låter jag dem vara i några månader och när jag då läser dem försöker jag skapa musik från det.”

POPMUZIK LOVER 2

-Så vad är historien bakom Cassy O’ ?

”Det var när jag började inse att min resa runt Europa var påväg att ta slut.
Jag skrev ner lite verser om att jag inte hade kontroll över tiden, och det blev då den låten”

George började sjunga och skriva låtar när han var 13 år gammal.
”Eller jag försökte i alla fall skriva, men det mesta var inte särskilt bra. Som tur är finns ingen inspelning av dem, så ingen kommer att få höra dem. Haha”
Han berättar att den artist som inspirerat honom att börja med musik på allvar var Bod Dylan .
”Jag insåg att jag verkligen älskade musik tack vare honom. Han var den första artist som jag verkligen förstod och sedan har det bara fortsatt på det spåret.”

Just nu har George precis färdigställt sitt debutalbum som – om allt går det som det ska – kommer att släppas till sommaren.
Skivan, liksom hans tidigare låtar, har producerats av Cam Blackwood , som bland annat jobbat med artister som London Grammar , Hurts och Florence and the Machine .
”Cam har ett utmärkt öra för produktion. Han kan säga när jag är för löjlig eller inte löjlig nog. Haha.”

George har som sagt nyligen släppt EPn Cassy O’ och spelar den 21:a Mars på Scandic Grand Central i Stockholm.
Här har ni videon till singeln.


George @
Facebook
Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011