Simon Andersson är en singer-songwriter från Malmö som även driver festivalen South Ocean Festival som går av stapeln den sjunde och åttonde Juli i hemstaden.
Som artist släppte bland annat albumet A Brand New Day 2012 och har under åren efter det släppt en knippe singlar där hans senaste var Better day som kom 2021.

Svensk Pop Apple Music

Men nu är det dags för ny musik med Simon i form av singeln Try.
Med en upplyftande produktion och ett positivt budskap har Simon här gjort en skönt medryckande låt som borde passa fans av bland annat Coldplay, The Goo Goo Dolls och The Fray för att nämna några. Det är bra gitarrpop som ger den där filmiska känslan jag så mycket går igång på.

Jag bad Simon berätta lite mer om arbetet med festivalen samt nya låten Try, som du kan läsa här nedan.

Hur går förberedelserna inför South Ocean Festival?

Det går fantastiskt! Vi har så många engagerade människor i detta som tillsammans är med och skapar en oförglömlig upplevelse. Att se detta byggas upp är för mig helt underbart eftersom jag gått och burit på visionen under så lång tid.

Vad skulle du säga är receptet för att sätta ihop en lineup till en bra festival?

Beror på vad man vill uppnå såklart. I vårt fall vill jag skapa en folkfest. En bred festival med fokus på upplevelsen och att leverera världsklass.
Så för oss handlar det om att få till en bra blandning av etablerade och spännande akter. På vår Friends stage har vi dessutom lokala Malmö-band av högsta klass och det är något vi är otroligt stolta över. Att visa upp det bästa från vår stad och region i en unik mix med stora världsartister! Det är så coolt.

Älskar att ni har en scen med bara lokala akter. Det känns både rätt och viktigt. Har det varit en självklarhet för festivalen från början?

Ja visionärt har det det! Men vi kunde inte genomföra det först år ett pga ekonomi. Det var lite tungt för vi kände att det var en viktig del av vårt DNA som vi fick kompromissa med. Det finns många saker man får justera och kompromissa med i ett sådant här stort projekt, men vissa saker är liksom en del av grundidén och det vill man inte tappa. Tack vare ett stort engagemang från näringslivet och bl a Friends of Executive nätverket kunde vi genomföra detta. Ett bättre namn än Friends stage kunde vi inte be om.

Men låt oss snacka lite om dig också. Aktuell med singeln Try, din första låt sedan Better day 2021. Det ser ut på din Instagram som du inte varit sysslolös sedan dess. Men var har varit ditt främsta fokus under dessa två år?

Man kan lite enkelt sammanfatta att jag tagit en paus från musiken. Inte skrivandet men att släppa musik och att stå på scen. Det sammanföll hyfsat med pandemin men det var inte därför. Jag vill ha tid att reflektera. Komma på vad jag vill göra härnäst. Hitta inspiration och nya intryck. Låten Try är började som ett projekt till en annan artist och inte skriven till festivalen. Sen blev låten liggandes i byrå lådan. Jag kände att jag ville släppa något i samband med min medverkan på festivalen och när vi valde mellan ett par olika låtar blev det Try som drog längsta strået. Att låten sen blev South Ocean Festivals officiella soundtrack var inte min idé. Men andra människor påpekade för mig hur väl den passade in och det är klart jag ser kopplingen till den resa som varit, både kring festivalen och min karriär, men det var inte något som var uttänkt eller planerat.

När inledde du arbetet med Try och minns du känslan du hade när du arbetade med låten första gången?

Jag fick faktiskt ett uppdrag att skriva en låt till en DJ i Tyskland. Minns att låten kom till väldigt snabbt som det kan bli ibland. Sen rann det projektet ut i sanden och låten blev liggandes i byrålådan. Men jag har alltid känt att det var en bra låt med hitpotential. Den är melodisk och catchy. Tycker jag iaf, ha ha! När vi hade bestämt oss för att det var Try jag skulle släppa skrev jag klart den och färdigställde produktionen. Det sista som blev klart var sticket. Jag vill hitta ett lugn som sen byggs upp med energi och som peakar i sista refrängen. Det tycket jag vi fick till.

Var det något parti eller så som var en utmaning för dig att få till?

Låtens kärna blev klar redan från början. Det gick fort. Så blir det ibland. Och ibland kan man fastna och inte komma någonstans. Grundidén till texten kom också till rätt fort. Som jag sa så var sticket det som blev klart sist. Det fattades ett parti som byggde upp till slutrefrängen men jag visste vad jag sökte så det gav sig rätt lätt.

Vad skulle du säga att låten handlar om för dig.

Du kan uppnå vad du vill. VÅGA satsa och tro på din grej! Och framför allt ge inte upp. Som texten är ”God things will take you longer but all you gotta do is try”.

Med denna singeln ute nu och framträdande på festivalen. Har du hunnit ladda upp med mer musik för hösten?

Det finns ett flertal låtar i pipen som ska släppas framåt. Exakt när vet jag inte nu men jag är redo för nästa fas i karriären och känner mig väldigt inspirerad!

Simon Andersson

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011