4 / 10

Bastilles tolkningar på fjärde mixtapen i serien Other People's Heartache engagerar tyvärr inte lika mycket som tidigare och det blir en ganska ljummen samling låtar denna gång.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Bastille har nu nått till fjärde delen av sin mixtape-serie Other People’s Heartache. Det var ju dessa tolkningar som Dan Smith och hand gäng byggde sin framgång på innan debuten Bad Blood. Oftast var det frågan om lysande tolkningar på populära poplåtar där bland annat Of the night, (En mashup av Rhythm of the night och Rhythm is a dancer) blev en stor hit.

På fjärde delen av cover-serien behöver kanske inte Bastille just tolkningarna för att skapa sig ett namn, men bandets kärlek till popmusiken är ändå stark och jag förstår att det kan vara väldigt kul att Bastille:ifiera andras låtar.

Problemet här är dock att engagemanget är som ett normalt avsnitt av Så Mycket Bättre och känns inte lika starkt som tidigare. Det blir helt okej tolkningar i de flesta fall, men ingen som riktigt sticker ut och ger mig någon direkt wow-känsla.
Bland annat får vi ganska sömniga versioner av Wild world och Would I lie to you. Det är väl bandets samarbete med norska SEEB på låten Grip som blir den som känns bäst på hela mixtapen denna gång. För ett album med tolkningar är det kanske inte det bästa betyget när låten som just inte är en tolkning är bäst…

POPMUZIK LOVER 2
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011