Mitt favoritalbum med Neil Young är kanske inte helt oväntat Trans. Albumet där Young blev mer disco och lät vocodern arbeta hårt. 

Nu har Trentemøller gjort en riktigt skön tolkning av låten Transformer man från albumet. Discot har blivit mer skev elektro och den datoriserade rösten från originalet har tagit en kvinnlig skepnad i form av Marie Fisker och levererar istället en vemodig och skev berättelse. 

Although I’m a huge Neil Young fan, I actually didn’t know about this song until Marie Fisker played it to me when we sat down and thought about some songs that would be fun to cover for the Harbour Boat Trips Mix I was working on. I wasn’t a fan of the song and its sound in the first place, but the melody, especially the hookline, somehow caught me.

The song with its vocoder and disco-pop sound is quite far away from what I normally listen to and so it wasn’t an obvious choice and instead I took it as a challenge to see in which direction we could take the song. I thought it could be interesting to get rid of all that disco/vocoder stuff and focus on the song itself and suddenly it shined in new splendor. Marie interprets the song in such a personal way that it feels like, for us at least, it’s nearly a brand new tune. That’s what she’s really good at. I also felt it fits perfectly into the whole mix.

Nu har jag inte lyssnat på supermånga tolkningar av Neil Youngs låtar, men skulle nog säga att detta lär vara en favorit i genren. 
Lyssna här: 


Du hittar singeln i spellistan Alexed’s A-List tillsammans med massa andra riktigt bra poplåtar.
Följ spellistan för den bästa musiken.


About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend