Idag debuterar Jonas Nawi och Alexius under gruppnamnet Naiva. Singeln heter Gudinna och bjuder oss på dansant elektronisk pop som är näst intill omöjlig att inte ryckas med av.

Jag bad Jonas och Alexius berätta lite om dem själva och deras musik vilket du kan läsa här.

Om ni skulle beskriva vilka Naiva är med någon / några meningar, vad skulle ni säga då?

Vi är en naiv duo bestående av Alexius och Jonas Nawi som gör ärlig och grund men inte ytlig musik i modern popform. Känslan av ett blodigt hjärta i märkeskläder, en ofrivillig Stockholmare, en överkänslig supermodell, ett vått öga bakom solglas.

Hur träffades ni?

Vi gick gymnasiet ihop och har känt varandra och gjort musik ihop i olika konstellationer i snart tio år. Naiva började vi med förra året och är det första vi gör bara vi två ❤

Vad är er musikaliska gemensamma nämnare?

Varandra typ! Och våra nära vänner som också gör massa musik som vi älskar. Vi kommer annars från väldigt olika musikbakgrunder, men där vi har mötts har det mest varit inom hiphop.

Vem gör vad i gruppen?

Vi gör nästan allt ihop. Alexius är lite mer inriktad på produktion och sound och Jonas Nawi sjunger och är lite mer åt låtskrivarhållet. Men vi agerar varandras roller också vilket gör att vi är ett ganska solitt team, tillsammans gör vi hela produktionen nästan helt själva från början till slut.

Vad skulle ni säga är den andres styrka i gruppen?

Jonas: Alexius är ljudgud. Helt klart den mest tekniskt skillade producenten jag känner som också kan skriva genialiska melodier. Han är en extremt bra vän och person också som alltid förstår.

Alexius: Jonas är den personen jag har det absolut enklast att skriva musik med. Han kan ta en väldigt simpel idé som jag har skrivit och plötsligt skapa en otrolig harmonik till det som jag aldrig hade kommit på själv. Utöver att han är en grym musiker så har jag alltid kul med honom när vi jobbar, som underlättar i långa sessions.

Hur kom Gudinna till och vad handlar låten om?

Jonas: Jag satt vid pianot och spelade mina favoritackord och sjöng lite random shit för att skingra tankar i huvudet lite. Jag var i en ganska prekär relationssituation just då och visste helt enkelt inte vad jag skulle ta mig till, så det blev att jag bara nästan skrek ”jag vet inte, vet inte, vet inte…” som ju sen blev refrängen. Sen sågs jag och Alexius och producerade låten ihop. Vi skrev texten med hjälp av Yemi. Alexius gjorde sin ljudmagi och resultatet blev Gudinna. Den handlar om att beskylla den man har obesvarade känslor för för att hålla fast en, men också inse att det är orimligt att göra det och att det är en själv som måste släppa och gå vidare.

Alexius: Yeah, jag tror att när vi skrev själva musiken så blev det något helt annat än vad vi hade tänkt oss först, som är det som oftast händer när vi skriver ihop. Vi båda hade säkert varsitt hum om vad för slags låt vi ville skriva men resulterade i något nytt och helt oväntat.

Beskriv låten med tre ord.

Blöt, Blå, Bailando

Vad kan vi förvänta oss av er under året?

Ingen aning! Vi ska släppa massa låtar och samarbeta med andra artister och spela live liksom!

Naiva
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend