Intervju: Andreas Moe berättar om nya singeln Bus Stop.

Efter att ha turnérat med självaste John Mayer över hela Europa släpper Andreas Moe idag nya singeln Bus Stop. Det är första smakprovet från hans kommande EP och första nya materialet sedan albumet Before the Rumble Comes från 2015.
Jag passade på att ställa några frågor till Andreas inför nya singeln som du kan läsa här.

-Hej Andreas, hur är läget med dig idag?
Det är bra tack. Lite sliten kanske efter turnén men annars fint!

-Hur var det att turnera med John Mayer?
Det var helt otroligt. Han har ju varit en hjälte för mig sedan jag plockade upp den akustiska gitarren och började skriva låtar så det är ju lite surrealistiskt att ha delat scen med honom. Sen är det ju svårt att ta in arenor alltså… Speciellt när man är van med mindre spelställen. Jag tror det får smälta in lite.

-Ett ögonblick från turnén som var extra magisk?
Jag tog en minut mellan två låtar på O2 arena och bara stod tyst och försökte ta in allt som pågick just där och då. Det va en härlig känsla, att få stå där, med sina fina vänner och spela sina egna låtar.

-Du är med och sjunger på låten Feathers & Gasoline på Smith & Thells album. Hur kom ert samarbete till och hur jobbade ni fram låten?
Smith & Thell är ju helt fantastiska och jag är så glad att få medverka på den fina låten. De frågade mig om jag ville vara med och sjunga och självklart ville jag det. Det är vid sånna här samarbeten som magi kan skapas, och jag hoppas och tror att vi lyckades med det.

-Idag är du aktuell med nya singeln Bus Stop. Berätta lite om den.
Låten kom till när David Björk visade mig en gammal pianoslinga han skrivit för länge sen. Jag blev helt förälskad i den och tänkte att detta måste vi såklart göra något utav. Från början hette låten Never Gonna Let You Down men utvecklades senare till Bus Stop. Den handlar om rädsla och mod på samma gång… Att våga ta risker och gå huvudet först in i något som mycket väl skulle kunna vara helt fel. Man vet aldrig innan man provat. Bus Stop är en metafor för de olika vägskälen vi stöter på i livet.. Ska vi hoppa på bussen och se vad som händer, vart vi kommer..Eller ska vi sitta kvar, vara nöjda med vad vi har och se den åka förbi?

-Låten är producerad av dig tillsammans med David Björk, samt att han varit med och skrivit låten. Vad fick er att samarbeta som producenter denna gång.
Jag och David jobbar massor ihop med låtar, inte bara till mig utan även till andra artister. Han är en sådan talang alltså. Det jag gillar mest med David är att vi har samma tänk och att vi båda kommer från en musiker-bakgrund, vilket oftast resulterar i att vi sällan fastnar i småsaker och istället kan ’jamma’ oss vidare liksom. Bus Stop är den första låten vi producerat ihop till mitt projekt och det hade inte kunnat bli bättre.

-Själv tycker jag Bus Stop känns som en något mer popig Moe, som ändå har kvar känslan av folk-musik. Är låten en bra indikation på hur EP:n kommer låta?
Det är absolut mer pop, lite rakare på något vis. Jag har försökt att inte övertänka när jag skrivit mina nya låtar utan mer fokuserat på att skriva musik som jag gillar att skriva och framföra. Det har kanske resulterat i att den röda tråden blivit lite ’blurrig’ ibland. Jag tror att det viktigaste är att jag kan stå rakryggad bakom varje låt och kan stå för varje ord som sjungs.

-Vad händer för dig under sommaren?
Jag ska fortsätta med inspelningen av det nya materialet och försöka spela så mycket som möjligt live. Jag har precis skrivit på ett skivkontrakt med Nettwerk Music Group för UK och Nordamerika så dit lär det väl bära av också. Utöver det ska jag till Toscana och dricka vin. 🙂

-Nämn tre låtar som du lyssnar extra mycket på just nu.
Gimme Something Good – Ryan Adams
In The Blood – John Mayer
Don’t Tell Our Friends About Me – Blake Mills


Andreas Moe
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend