Erasure – World Be Gone (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Likt Pet Shop Boys tycker jag att Erasure är som bäst när de är lite melankoliska. Det är kanske därför som jag tycker deras album Erasure från 1995 är ett av deras bättre. Det är inte ett album som kokade över av hits – jämfört med tillexempel I say, I say, I say från året innan, men det är ett väldigt fint album. Låtar som I love you och den magiska A long goodbye var för mig perfekta att känna sig lite vemodig till. Det älskar jag.

World Be Gone är Erasures 17:e studioalbum. Under den resan har Andy Bell och Vince Clarke levererat ömsom vin och ömsom vatten. Vissa album har varit lysande, andra något ojämna, några helt hopplösa. Men någonstans vill de ständigt utvecklas och skapa något nytt. Det gillar jag. Även om de senaste albumen givit mig en känsla av en viss trötthet.

Men nu har de hittat en ny gnista skulle jag säga. En som mer reflekterar över samhället. Enligt pressmeddelandet ska man kunna se det krängande skeppet som där vi är nu, när allt stormar politiskt mer eller mindre över hela världen och hur galjonsfiguren blickar framåt, mot en ljusare framtid som skådas i det högra hörnet.

Att de annars så glättiga synthpop-herrarna skulle bli politiska på senare dagar var kanske inte man kunde tro. Men samtidigt så finns det få personer som är så bra på att reflektera över samhällsklimatet som just popartister.
När diktaturer reser sig, flyktingar vägras asyl och hjälp samtidigt som folks inställning till sina medmänniskor är mer rädsla än kärlek, då behövs personer som kan sätta ord på samhället vi lever i just nu.
Då blir jag faktiskt glad över att just Erasure, som inte varit direkt politiska tidigare faktiskt är det. Det betyder att vi verkligen är fel ute.

Likt albumet Erasure är World Be Gone inte är direkt hitigt. När jag hörde första singeln Love you to the sky kände jag att den mest var tråkig och lite trött. Men när jag nu hör resten av albumet märker jag att den tillsammans med de andra låtarna skapar en fin helhet istället.
Jag skulle säga att detta album är likt ett gott vin som kommer att hålla mycket länge.

Erasure
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
9 / 10

World Be Gone är mer ett reflekterande och politiskt album än ett hitigt. Men också ett av de finaste album Erasure någonsin gjort.

  • User Ratings (3 Votes) 7
Share.

Comments are closed.