Steps – Tears on the Dancefloor (Recension)

Har jag ett guilty pleasure inom musik så skulle det vara Steps.
Nu är jag inte direkt den som skäms för min ”dåliga” musiksmak, så jag kan väl stolt säga att jag tycker kvintettens cover av Bee Gee‘s Tragedy är fantastisk, att jag bara älskar hur deras version av Diana Ross (och Bee Gee’s) Chain Reaction liksom börjar på toppen och arbetar sig uppåt, samt att den Jörgen Elofsson-skriva singeln It’s the way you make me feel är en av det tidiga 00-talets bättre låtar.

När Steps nu är tillbaka efter två uppbrott är det som inget hänt sedan Buzz från 2000. Vi får deras bitterljuva poplåtar som gjorde dem kända från början. Det är inget försök att göra något nytt eller hitta ett Steps 3.0. Nej, varför skulle de? Det är ju precis detta vi Steps-fans vill höra. Glättigt, vemodigt, dansant och poptastic. Framförallt kan det vara skönt att bara få höra färgsprakande pop när allt annat ska vara så överarbetat coolt i sin mix av R&B och elektro.

Extra plus för att bandet än en gång håller ABBA-fanan högre än många andra och grävt fram Story of a Heart med BAO och Helen Sjöholm som en av skivans covers.


Steps
@Instagram

7 / 10

Vi får vad vi förväntar oss av Steps, och det är faktiskt i detta fallet oerhört skönt.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend