047 – & (Recension)

På albumet & samarbetar duon 047, som består av Sebastian Rutgersson och Peter Engström, med tio olika artister på de tio olika låtarna. Det är en väldigt talande och 047-smart titel att automatiskt sätta albumtiteln i meningen 047 & Cajsa Siik eller 047 & Maj Monet etc.
Det som enligt mig är fördelen med olika sångare på samtliga låtar är att albumet får en viss dynamik. Inget spår är den andra lik, utan att för den sakens skull bli spretigt. 047s melodier och produktion är den gemensamma nämnaren på albumet och de olika rösterna skapar variationen. En bra kombination tycker jag.

Låtarna på albumet är främst vemodig elektronisk pop, där duon gått från de klassiska 8-bitars synthljuden från deras tidiga album för att istället skapa ett polerat ljud som både är varm och fyllig. Det visar hur mycket Sebastian och Peter utvecklats som producenter sedan albumet Elva från 2011.
För min del är ju detta väldigt Johan-anpassat om jag ska vara ärlig. Jag går ju alltid igång på snygga produktioner, starka melodier och det där vemodet som vi är mästare på i Sverige. Själv hoppas jag & är början på en ny era för 047. Där duons vision för bra poplåtar utvecklas ännu mer och utmynnar i fler spännande samarbeten – både som producenter och som grupp.


047
@Facebook

8 / 10

Med & skapar 047 tio låtar tillsammans med lika många artister där de levererar ett starkt popalbum med vemodiga melodier och snygg produktion, som skapar ett sug efter fler samarbeten.

  • User Ratings (1 Votes) 7.9

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend