Okej, det är kanske svårt att lyssna på Low low och inte tänka på Tove Styrkes lysande låt On the low. Det är något med rytmerna och självklart användandet av just ordet Low som gör att det är en viss likhet. Men det är också bara där som låtarna nuddar varandra, för om Styrke är än mer avskalad är Astian mer pop och har en mer upplyftande känsla, vilket jag uppskattade. För detta är både hitigt och ögonblickligt. Melodin är lysande och refrängen är klistrig, precis som det ska vara på en bra poplåt. På Low low sjunger Astian om att det är okej att vara heartbroken, men att man kan kanalisera alla känslor till att känna sig stark, självständig och sexig.

Popmuzik Lover Patreon

Astian berättar för bloggen:

2slow handlar om att inse sina brister, äga dem och gå vidare starkare och lyckligare. Till skillnad från Low low som är ett rebelliskt mittenfingret till den där andra personen som fick dig att nå botten och tvivla på dig själv. Det är en kaxig anthem om att veta sitt egenvärde. Med den här singeln vill jag knyta ihop säcken för historien jag berättade genom min debut-EP och släppa den sista låten som skrevs under den perioden. Det här är min “skaka av dig all skit låt” och en påminnelse till alla därute att älska sig själv lite mer.”

Low low skrevs faktiskt samma dag som Astians senaste engelska låt 2slow, som han släppte 2022. Låten är skriven tillsammans med producenterna Edvin Linderoth och Julius Marstorp.

Vad tycker du om Astians senaste popdänga?
Om du gillar att upptäcka massa ny musik i bloggen tycker jag att du ska spara en genväg till Popmuzik på din mobils hemskärm. På det viset minns du att klicka in till alla dagliga musiktips som läggs upp och du får ständigt ny musikinspiration. Det är bara att klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
1
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011