Låtarna på EP:n Delarna har formats ur det enkla. Att kombinera vardagens alla måsten med viljan att skapa låtar – eller som Ida Kjellberg själv säger:

Svensk Pop

 ”I en vardag med lite tid över fick projektet devisen gör det bara –  allt från att skriva fram texterna, sätta melodispråket och spela in i studion. Det var så oerhört tillfredsställande.”

Fyra låtar blev det, samt ett outro, tillägnad sångerskans morfar.
Låtarna är formade tillsammans med Anton Alvin. Det hela är avskalat och behagligt. Musikens grund bygger på piano och kontrabas, som sedan förstärks av elektroniska trummor och synthar. Det hela får en behaglig jazzkänsla över sig, samtidigt som det elektroniska ger den där filmiska känslan över musiken. Lite som de arrangemang kompositören Craig Armstrong skapar, något som jag personligen uppskattar.

Över låtarna ligger som sagt Idas sång där hon behandlar uppbrott, födelse, identitetsförvirring och åldrande. En EP som tar upp tankarna kring livet i stort skulle man kunna säga. I all enkelhet.
Främst blev jag imponerad av låten Gamla händer. En vacker berättelse om åldrandet till ett snyggt arrangemang som bygger på ett taktfast trumslag som får det att kännas som tiden som går. Till detta får vi det behagliga pianospelet som lyfter fram Idas mjuka sång.
Om låten berättar Ida:

”För ett par år sedan fick jag en flygel av min farfar. Jag skrev låten på den, om hans tid på instrumentet. Med inspiration från den monotona produktionen av Amason, tillsammans med Frida Hyvönens berättarförmåga, är låten ett rakt fram försök att sjunga om åldrande och arv.
Och vad som händer när ditt minne som finns kvar är i dina händer.”

Ida Kjellberg

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.