Vilket spännande och lite oväntat samarbete detta ändå var. Countryhynken Orville Peck bjuder in självaste popdrottningen Kylie Minogue och låter Diplo producera singeln Midnight ride.

Nordiska Favoriter

Låten premiärspelades under West Hollywood Pride i veckan och fick den poporienterade delen av homovärlden att bli helt till sig. Inte konstigt kanske av just denna trio.

Midnight ride blir första smakprovet från Pecks kommande album Stampede, som föregicks av EP:n Stampede vol.1, som bland annat innehöll duetter med Willie Nelson och Elton John. Om samarbetet berättar Peck i ett uttalande:

”Att göra den här låten med Kylie och Diplo var en dröm som gick i uppfyllelse. Kylie var den första personen jag bad om att vara med på Stampede eftersom jag visste exakt vilken typ av magi vi alla kunde skapa tillsammans.”

Jag tyckte ju detta var lysande. Det är lekfullt och ligger mer åt pophållet än country. Visst, Orvilles sång är ju alltid väldigt country & western:ish, men produktionen här är ju både modern och dansant och härligt dramatisk. Sedan kompletterar sångarnas röster varandra perfekt.

En hit säger jag. Vad säger du?
Vad du än säger, så tycker jag du ska göra något mer amerikanskt och osvenskt och bli Patreon till Popmuzik. Då bloggen inte har några rika finansiärer i ryggen eller massa störig reklam, så är det bloggens Patreons som gör att bloggen kan existera och leverera en bred musikinspiration från världens alla hörn. Det gör bloggen unik i Sverige som den enda musikblogg som faktiskt uppdateras dagligen med nya inlägg.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011