Ni kan rutinen vid det här laget. Först nya popfavoriter, sedan ny vecka. Det är sedan länge.

Popmuzik Lover Patreon

Jag och Sebastian listar några av våra favoritlåtar från veckan, så att du får lite ny musikinspiration till din spellista samt att du kan upptäcka låtar du kanske missat från veckan. Hoppas att du hittar några nya guldkorn i listan, och om du gillar att vi sammanställer Popfavoriter varje vecka, så får du gärna stötta arbetet med bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen inte har några rika finansiärer i ryggen eller störig reklam som tar över skärmen, så betyder ditt stöd mycket för att kunna driva bloggen vidare. Tack för ditt stöd.

Dave Audé + Crystal Waters + ZEE MACHINE – Pride (in the name of love)

Johan: Gåshud blir det när Dave Audé samlar in Crystal Waters, ZEE MACHINE, Andy BellPlumbSarah PotenzaWyn Starks och Greg Gould för att tolka U2s klassiker Pride (in the name of love) inför Pride-månaden. Det blir till en upplyftande tolkning som kommer att få alla i Prideparaderna världen över att dansa extra mycket. Lysande!

Molly Sandén – Slutet av sommarn 

Sebastian: Där kom äntligen sommarens självklaraste plåga. Till funkiga rytmer förför Molly Sandén oss med sin ljuva stämma när hon fångar den frisläppta känslan av att allt är möjligt som sommaren innebär. Jag har under inga omständigheter kunnat behärska mitt nynnande på den här refrängen de senaste dagarna.

Covered in Snow – September and silence

Johan: Covered in Snow är ju otroligt duktiga på det vemodiga, dramatiska när det kommer till synthpop. Senaste singeln September and silence är inget undantag. Låten sätter tonen inför duons kommande debutalbum och jag uppskattar tonen otroligt mycket.

SVEA + Cloudy June – Breakfast Club 

Sebastian: Har ni lagt märket till den där emojin där huvudet exploderar? Ungefär så kände jag när jag hörde Breakfast Club. Varenda popnerv i min kropp kittlade på ett sätt som kan liknas vid blixtrande förälskelse. Produktion, top-line och vokal leverans är alla i perfekt harmoni när SVEA och Cloudy Jane levererar en av årets absolut bästa låtar. Om inte det här är en hit vet jag inte vad! 

Margaret Berger – Libra girl

Johan: När det blir just såhär pulserande, som på Libra girl är jag såld omedelbart. Jag blev ju helt lycklig av Bergers nya singel, som jag skulle säga är hennes starkaste av de tre som släppt i år. Detta var ju glittrande Kylie-pop som jag blev helt lycklig av.

Julia Lov – Pretty Girl 

Sebastian: Aktuell med en helt ny EP betitlad Kyss mig snabbt i otakt ligger Sverige framför Julia Lovs fötter. Hennes unika stämma och förmåga att skapa nervkittlande soulpop bevisar att hon är en av de mest lovande artisterna på svenska musikmarknaden. Fokusspåret Pretty Girl bevisar just detta och lär med säkerhet träffa rakt in i många hjärtan där ute. 

Romy – Always forever

Johan: Romy och Fred Again.. dammar av Donna Lewis låt I love you always forever och ger oss en upplyftande sommarlåt som känns som en nybliven klassiker från första lyssningen. Jag blev i alla fall helt lycklig av denna.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011